Bohemia Energy rozšírila firemné štruktúry. Dosiahla obrat takmer 11 miliárd

V čase poklesu cien plynu aj elektriny sa Bohemia Energy zamerala na akvizíciu konkurencie. Plánuje sa dostať na hranicu milióna zákazníkov

V čase poklesu cien plynu aj elektriny sa Bohemia Energy zamerala na akvizíciu konkurencie. Plánuje sa dostať na hranicu milióna zákazníkov.

"Našim hlavným cieľom, ktorý si stanovujeme každý rok a nebolo tomu inal ani v roku 2015, je upevniť svoju pozíciu jednotky medzi alternatívnymi dodávateľmi na trhu. To sa nám - okrem iného aj vďaka úspešnej akvizícii energetickej časti Global Energy, ktorá sa uskutočnila 1. júna - plne podarilo. Zákazníkom a širokej verejnosti sme potom predstavili nové produkty - Jubileum a Energia A ++, " hovorí pre biztweet konateľ Bohemia Energy Jiří Písařík.

Začiatkom januára 2016 potom ešte do portfólia skupiny Bohemia Energy pribudla spoločnosť Europe Easy Energy. Akvizícia sa podpísala pod obrat takmer 11 miliárd korún.

„Ako skupina sme v roku 2015 dosiahli rastu vo všetkých smeroch, a to percento v obrate a 5,6 percenta v počte zákazníkov. V Českej republike a na Slovensku sme tak k 31. 12. 2015 mali celkom 769 816 zákazníkov a za minulý rok sme vykázali obrat 10,88 miliardy korún. Tento výsledok - v čase, keď ceny elektriny a plynu neustále klesajú - považujeme za veľký úspech," hodnotí Písařík.

Čítajte aj:

Na Dunaji plánujú postaviť LNG terminály. Vrámci európskeho projektu

Poliaci bližšie k jadrovej elektrárni. Zúžili počet lokalít

Maďari v jadre koketujú s Iránom

--

Cieľom skupiny - Bohemia Energy, Comfort Energy, Europe Easy Energy a Slovakia Energy - v rámci Českej republiky a Slovenska je dosiahnuť v tomto roku hranice milióna klientov.

Odomknúť článok

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
Top

Biznis Biztweet Biznis

  • 5 Kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb

Golden Biztweet Golden

  • Získavate 10 kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb