Košický priemyselný park Airport sa rozširuje

Priemyselný park Airport v areáli košického letiska plánuje postaviť dve nové haly

Priemyselný park Airport v areáli košického letiska plánuje postaviť dve nové haly. 

Majú slúžiť novým nájomníkom, ktorých mená chce majiteľ pozemkov – spoločnosť UNL s neprehľadnou majiteľskou štruktúrou vedúcou cez Cyprus -  prezradiť až v ďalšom štádiu schvaľovania.

Nateraz firma žiada povolenie EIA – teda príslušných odborov životného prostredia. Podľa projektu plánuje dve nové logistické haly a príslušné vnútro areálové komunikácie. V oboch z hál sa vraj zvažuje aj nová výroba. „Haly s funkciou logistiky budú slúžiť ako priestor pre uskladnenie tovaru a výrobkov podľa požiadaviek nájomcov. Alternatívne je uvažované s využitím oboch hál ako priestoru pre ľahkú výrobu, podľa regulatívov v územnom pláne,“ uvádza firma v projektovej dokumentácii.

--

Čítajte tiež:

Spoločnosť Potrubie chránia súdy. S ňou aj 144 zamestnancov

Obchodné centrum v Michalovciach chce nabrať 120 ľudí

Číňania pokračujú v skupovaní Česka. Prevezmú 79 percent v pivovare

Hviezdy v biznise: Do športového dôchodku za vodou

Home Credit v Číne kvôli tragickému výbuchu mení kancelárie

--

V mestskej časti Košice – Barca už vrámci priemyselného parku Airport funguje niekoľko významných zamestnávateľov. Priamo v parku zamestnáva stovky ľudí výrobca autodielov Faurecia, neďaleko od areálu pôsobí ďalšia automotive spoločnosť Valeo.  

Odhadovaná výška ivestície sa podľa UNL vyšplhá do výšky 8,5 milióna eur. Stavbu by chcel navrhovateľ spustiť v marci budúceho roku a začiatok prevádzky odhaduje už na začiatok roku 2017. 

 

 

Fotozdroj: CC/wikimedia.org