Čentéš sľub dodržal. 60 tisíc dal na charitu

Čas, do ktorého chcel prokurátor Jozef Čentéš venovať vysúdených 60 tisíc eur na charitu uplynul. Vraj tak spravil

Sľub, ktorý dal prokurátor Jozef Čentéš po tom, čo uspel v spore s prezidentskou kanceláriou, dodržal. Po tom, čo získal odškodné 60 tisíc eur za to, že ho Ivan Gašparovič nevymenoval za generálneho prokurátora, vravel, že peniaze rozdá na charitu.

Do troch mesiacov. Podľa informácií biztweet.eu venoval odškodné neziskovkám Via Iuris a detskému hospicu Plamienok.

„Áno, potvrdzujeme, že sme od pána Čentéša dostali finančný dar,“ potvrdila predanie daru mediálna zástupkyňa Via Iuris Monika Jankovičová. Via Iuris podporil ešte v júni.

"Pán Čentéš daroval Plamienku 52 000€. Sme veľmi vďační, je to pre nás veľký dar a budeme môcť pomôcť ďalším deťom a rodinám," hovorí riaditeľka detského hospicu Plamienok Mária Jasenková.

Kancelária prezidenta vyplatila Jozefovi Čentéšovi 60-tisíc a trovy súdneho konania. Peniaze Čentéšovi priznal v decembri minulého roka Ústavný súd Slovenskej republiky.

--

Čítajte aj:

Babitzová žiada preverenie financovania SZĽH. Nezdá sa jej Nemeček

Staré mesto investorom: Hotel Danube búrať nedovolíme

Slováci menia názor. Pripúšťajú účasť na Dunaj Odra Labe

Záhorie dostane prácu. Stovky ľudí zamestná nový prístav

Bratislavský prístav zmení tvár. Za európske peniaze

Bratislavské demonštrácie podnecujú zmenu zákona

AFP: Skrytá tvár ekonomického úspechu Slovenska v EÚ

--

Ako informoval hovorca súčasného prezidenta Roman Krpelan, rozpočet kancelárie prezidenta na tento rok vyčlenil peniaze pre Čentéša ešte v marci.

Neslávne preslávený exprezident Ivan Gašparovič porušil nevymenovaním Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora v decembri 2012 jeho základné práva zaručené ústavou Slovenskej republiky 

 

 

Fotozdroj: uniba.sk