Staré mesto investorom: Hotel Danube búrať nedovolíme

Sotva vyšli plány na búranie hotela Danube na svetlo sveta, už ich rázne odmieta mestská časť

Bratislavská mestská časť Staré mesto odmieta plány spoločnosti Omega Investments na búranie hotela Park In Danube, ktorý sa nachádza priamo v historickom centre Bratislavy. „Mestská časť Staré Mesto využije všetky svoje zákonné možnosti, aby korigovalo zverejnený zámer investora,“ potvrdzuje pre biztweet.eu starosta mestskej časti Staré mesto Radoslav Števčík.

I keď hotel nie je v dobrom technickom stave, podľa starostu k centru mesta patrí. „Ide o jeden z najcennejších priestorov Starého Mesta. Napriek tomu, že hotel Park Inn (predtým Danube) je súkromný a stojí na súkromnom pozemku, zámer jeho zbúrania a novej výstavby by mali byť vecou verejnou,“ hodnotí Radoslav Števčík.

Starý hotel firma Omega Investments, ovládaná Ľudovítom Černákom a rusko-kazašskými investormi navrhuje zbúrať. Miesto toho ráta so stavbou komplexu so štyrmi podzemnými a šiestimi nadzemných poschodiami so siedmym strešným podlažím. Administratíva má predstavovať 60 percent objektu, zvyšok budú obchody a niekoľko desiatok bytov. Dokončiť projekt minimálne za desiatky miliónov eur chce Omega Investments do konca roka 2019.

--

Čítajte tiež: 

Černák chce stavať v Bratislave. Zbúra hotel v centre

Penta vydala dlhopisy. Požičala si desiatky miliónov

Operovať s platbami smie na Slovensku len 11 subjektov

Aupark v Česku sa rozrastá. HB Reavis expanduje

Delta Defence sa nateraz zachránila. Konkurzné konanie zastavili

Ikea plánuje megasklad. Pripravuje slovenskú expanziu

J&T chce z Westend vyťažiť čo sa dá. Plánuje rozšírenie

--

„Súčasná budova hotela sa stala súčasťou panorámy Bratislavy, a to aj napriek tomu, že sa už niekoľko rokov skrýva pod nevkusnou reklamnou plachtou. Nestotožňujem sa so zámerom vlastníkov zbúrať hotel a zastavať celý pozemok monolitickou novostavbou na úkor verejného priestoru Hviezdoslavovho a Rybného námestia, “ dodáva Radoslav Števčík.