Kaltenecker je nateraz v suchu. Súd zastavil konkurzné konanie

Súd zastavil konanie v ktorom sa rozhovodalo o úpadku pivovaru Kaltenecker. Pre obľúbené pivo je to dobrá správa

Súd zastavil konanie v ktorom sa rozhovodalo o úpadku pivovaru Kaltenecker. Pre obľúbené pivo je to dobrá správa.

Znamená to totiž, že veritelia a súd uverili snahe a schopnosti pivovaru dlhy zaplatiť a postaviť sa znovu na nohy. “Okresný súd Košice I v právnej veci navrhovateľa: FORMAT - PM, s.r.o., sproti dlžníkovi: Pivovar Kaltenecker s.r.o. zastavuje konkurzné konanie,” uvádza súd v rozhodnutí.

Okrem súkromných veriteľov dlhuje, podľa agentúry Finstat, Kaltenecker viac ako 20 tisíc eur štátnej zdravotnej poisťovni a Sociálnej poisťovni. Vedenie pivovarníkov však dotknutým subjektom ukázalo presvedčivý plán toho, ako sa z problémov dostať a dlhy splatiť. Kríza však ani zďaleka nie je zažehnaná. Košický okresný súd totiž ešte posudzuje, či definitívne schváli reštrukturalizačný plán dlžníka 

Ako už biztweet.eu informoval, bývalý investor pivovaru Kaltenecker – privátny fond Skyside z pivovaru vycúval. Zrejme preto, že sám čelí existenčným problémom.

Čítajte aj:

Developer chystá v Trnave nový projekt. Počíta so 180 zamestnancami

Investor cúvol. Vzdáva boj o demoláciu hotelu Danube

Bratislavské filmové ateliéry sa nafúknu na trojnásobok. Investor prepísal plány

--

Prázdne miesto v pivovare obratom obsadila spoločnosť Neel. Jej materská firma WESTPOINT HOUSE LTD je registrovaná na Britských ostrovoch. Ako biztweet zistil, za investormi stojí známa skupina právnikov a investorov, zaoberajúca sa oddlžovaním firiem HMG. Za Wespoint totiž vystupuje ako konateľ Dušan Šepela. Ten pracuje okrem HMG aj pre Slaviu Capital.

 

Páčia sa Vám články biztweetu? Podporte ho! Potrebuje Vás pre rozvoj projektu nezávislej žurnalistiky..