Do Kalteneckeru investovala partia okolo HMG

Firmu, ktorá investovala do pivovaru Kaltenecker riadi človek blízky investorom z HMG.

Ako už bitweet.eu informoval, bývalý investor pivovaru Kaltenecker – privátny fond Skyside z pivovaru vycúval. Zrejme preto, že sám čelí existenčným problémom a smeruje do konkurzu.

Prázdne miesto v pivovare obratom obsadila spoločnosť registrovaná na Britských ostrovoch. „Je to uvedené aj v obchodnom registri, jedná sa o spoločnosť:WESTPOINT HOUSE LTD Brookfield Gardens R/O, Wirral 44A West Kirby CH48 4E Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného ĺrska,“ odpovedal na otázky biztweet.eu riaditeľ Kalteneckeru Ladislav Kovács.

 

 

Na otázku, kto sa za firmou skrýva však odmietol odpovedať. Ako najnovšie ukazuje pohľad do britského obchodného registra, pivovaru sa zrejme zmocnila známa skupina zaoberajúca sa firemnými financiami HMG.

 

Čítajte viac: Kaltenecker nechce prezradiť, kto ho vlastní. Skyside vystriedala schránka

 

Skupina právnikov z HMG pod sebou zgrupuje desiatky ďalších naviazaných firiem. Tie potom fungujú ako tichí spoločníci, či investori v ďalších spoločnostiach. Takto sa zmocňujú hlavne podielov vo firmách s problémami.

 

 

Mužom, ktorý HMG s Kalteneckerom spája je Peter Vartovník. Podnikateľovi, ktorý podľa britského registra riadi Westpoint house, robia v ďalších firmách spoločníkov práve spoločnosti z portfolia HMG. Samotná skupina nám na naše otázky zatiaľ neodpovedala a tak nevieme aké plány s pivovarom Kaltenecker má.

HMG sá okrem správy firemných financií a investičných projektov zaoberá aj personalistikou, poradenstvom, či správcovstvom firiem v konkurzoch a reštrukturalizáciách.  

 

 

Čítajte viac:

Kaltenecker nechce prezradiť, kto ho vlastní. Skyside vystriedala schránka

Kaltenecker už nie je v područí fondu Skyside. Má nového investora

Na majetok fondu Skyside vyhlásili konkurz. Ohrozí to pivovar a výrobcu minerálok

Majiteľ Kláštornej a pivovaru Kaltenecker vstúpil do konkurzného konania

Minerálku Kláštorná zachraňuje nový investor

Nepomohli ani štátne peniaze. Minerálku Kláštorná chránia súdy

Aupark podal návrh na konkurz majiteľa pivovaru Kaltenecker, či minerálky Kláštorná