Bratislavské filmové ateliéry sa nafúknu na trojnásobok. Investor prepísal plány

Film Park Jarovce, ktorý má slúžiť filmovým štúdiám sa v bratislavskej mestskej časti Jarovce roztiahne na trojnásobok predtým navrhovanej plochy

Bratislavské filmové ateliéry mali začať stavať ešte minulý rok, napokon sa však predtým navrhovaný projekt prekresľoval. Podľa investora – spoločnosti Solid Enterprise Group – sú nové zmeny v súlade s novými územnými pravidlami v hlavnom meste.

Celková plocha areálu narastie z 64466 m2 na 276046 m2, čo je nárast o 328 percent. Takmer zdvojnásobia sa taktiež zastavané a výrobné plochy. Budovy filmového parku vyrastú aj do výšky, ich podlažná plocha má podľa nových plánov narásť o viac ako 40 percent.

Investor, ktorý ráta s takmer stomiliónovou investíciou predpokladá, že v parku nájde prácu až 320 zamestnancov.

„Účelom predkladanej zmeny činnosti je vytvorenie komplexnej prevádzky filmovo – televíznej tvorby a s tým súvisiacimi podpornými službami. Je to výroba kreatívna, interiérová vo filmových halách, prísne odhlučnených a exteriérová v množstve vysokej a nízkej zelene s vodnou plochou. Projekt využíva alternatívne zdroje energie a je navrhnutý v súlade s ochranou prírody a šetrným prístupom k životnému prostrediu,“ obhajuje projekt Solid Enterprise Group.

Čítajte aj:

J&T mení plány v Petržalke. Nepočíta s hotelom

Firma sa robieha, veritelia ďalej dúfajú. Reštrukturalizácia Váhostavu

HB Reavis v Brne narazila. Na odpor Nemcov

--

Plánom investora je vytvoriť podľa jeho slov najmodernejšie filmové centrum v strednej Európe. „Výstavba areálu je rozplánovaná na tri etapy, ktoré tvoria samostatné funkčno-prevádzkové celky prepojené tematikou Film Parku celého projektu. Celý areál Film Parku bude oplotený. V rámci prípravnej fázy výstavby bude na východnej strane Film Parku vybudovaný biokoridor o šírke 100m s trojetážovou zeleňou,“ dodáva Solid Enterprise Group. 

 

 

Páčia sa Vám články biztweetu? Podporte ho! Potrebuje Vás pre rozvoj projektu nezávislej žurnalistiky..