J&T mení plány v Petržalke. Nepočíta s hotelom

Spoločnosť patriaca finančníkom z J&T prerába projekt Petržalka City. Z plánov zmizol hotel

Projekt Petržalka City, ktorý financuje Poštová banka ovládaná finančnou skupinou J&T, prepisuje plány výstavby druhej etapy.

Pre 14-podlažný objekt označený v projektovej dokumentácii - Polyfunkčný dom B - bola pôvodne navrhovaná hotelová funkcia s doplnkovými funkciami ako občianska vybavenosť, administratíva, konferenčné miestnosti. Developer však napokon od zámeru postaviť v bratislavskej mestskej časti Petržalka hotel cúva.

„V navrhovanej polyfunkčnej budove sa stále nachádza podiel prechodného ubytovania v podobe ateliérov – nebytové priestory. Prevládajúcou funkciou bude funkcia bývania v bytových jednotkách, prechodného ubytovania, administratívy a občianskej vybavenosti. Zároveň došlo aj k redukcii podzemných podlaží v tejto časti stavby. Polyfunkčný dom B bude mať 1. podzemné podlažie oproti 3 podzemným podlažiam navrhovaných v pôvodnom investičnom zámere,“ uvádza v projektovej dokumentácii developer Forespo Petržalka City.

Spoločnosť je podľa obchodného registra ovládaná firmou NÁŠ PRVÝ REALITNÝ o.p.f. - PRVÁ PENZIJNÁ SPRÁVCOVSKÁ SPOLOČNOSŤ POŠTOVEJ BANKY, správ. spol., a. s. Poštová banka je zas ovládaná finančnou skupinou J&T.

Čítajte aj:

Firma sa robieha, veritelia ďalej dúfajú. Reštrukturalizácia Váhostavu

HB Reavis v Brne narazila. Na odpor Nemcov

Podolák má problémy. Steel Transu hrozí krach

Humenská mliekareň oddĺženie nezvládla. Je v konkurze

--

Ako Forespo ďalej v projekte uvádza, polyfunkčný dom B bude mať 1. podzemné podlažie so 176 parkovacími státiami, z toho 152 v parkovacích garážach a 5+19 na teréne. „V podzemnom podlaží bude sústredené technickohospodárske zázemie budovy. V 1. NP sa bude nachádzať retail s prenajímateľnou plochou pre obchody a služby a jadrá a kobky. Ráta sa aj s vybudovaním kaviarne medzi 1. a 2. etapou, ktorá bude spojená s 1. PP. V stredovej osi retailu sa budú nachádzať pivničné kobky pre byty. V druhom nadzemnom podlaží budú orientované mezonetové byty a 7 ateliérov – nebytové jednotky, ktoré budú aj v rámci 3. NP. Na Juhu 2. NP budú orientované byty. V rámci 2. NP sa bude nachádzať aj administratívna časť objektu v severnom krídle. V 4 až 13 typickom podlaží sa budú nachádzať byty a dva ateliéry – nebytové jednotky. Na 14. NP budú samostatne riešené byty,“ popisuje technické parametre stavby developer.

Celkovo bude plánovaný projekt obsahovať 111 bytových jednotiek, 27 ateliérov, administratívne severné krídlo, osem retailových obchodných priestorov a kaviarne medzi 1. a 2. etapou.

 

 

Fotozdroj:petrzalkacity.sk

 

 

Páčia sa Vám články biztweetu? Podporte ho! Potrebuje Vás pre rozvoj projektu nezávislej žurnalistiky..