Kaltenecker už nie je v područí fondu Skyside. Má nového investora

Potvrdené. Private equity fond Skyside vycúval z pivovaru Kaltenecker. Ten už získal iného investora.

Potvrdené. Private equity fond Skyside vycúval z pivovaru Kaltenecker. Ten už získal iného investora.

Stoperentným majiteľom pivovaru Kaltenecker z Rožňavy sa na jeseň stala domáca firma Neel s.r.o. Tá je už podporovaná novým investorom. Ešte pred pár mesiacmi pritom pivovar ovládal private equity fond Skyside.

 

„Investujeme, minulý rok to bolo päť miliónov eur, na budúci to bude okolo šiestich miliónov. Teraz varíme 15-tisíc hektolitrov ročne, kapacitne chceme ísť na 45-tisíc,“ povedal o plánoch Skyside v máji minulého roka v rozhovore pre Hospodárske noviny partner fondu Maroš Škorec.

Prečo k zmene plánov a vycúvaniu Skyside z pivovaru, ktorého predaj narastá došlo je otázne. To, že zmena vlastníckych štruktúr prebehla potichu však nasvedčuje problémom Skysideu.

Ten je už niekoľko mesiacov na hrane krachu a začiatkom februára súd vyhlásil konkurz na jeho majetok. Príčina je zvláštna. Dlh vo výške iba niekoľko desiatok tisíc eur. Voči bratislavskému Auparku.

 

Čítajte viac: Na majetok fondu Skyside vyhlásili konkurz. Ohrozí to pivovar a výrobcu minerálok

 

„Naša spoločnosť od jesene 2014 už nie je v žiadnej súvislosti so skupinou SKYSIDE, máme nových investorov a preto konkurz SKYSIDE SLOVAKIA na nás nemá žiadny dopad,“ hovorí pre biztweet.eu riaditeľ pivovaru Kaltenecker Ladislav Kovács.

Pivovar tak odmieta akékoľvek problémy, naopak plánuje posilňovať svoju pozíciu na československom trhu pivných špeciálov.

 

 

V problémoch je však minerálka Kláštorná, ktorú fond Skyside podľa všetkého nadalej ovláda. Známa minerálka je v reštrukturalizácii. „K danej téme sa vyjadrovať nebudeme,“ odpovedal na otázky biztweet.eu sekretariát spoločnosti.

Vedenie nám nebolo ochotné prezradiť ani to, či nečakané kroky zasiahnu počet zamestnancov a investičné plány firmy. Ešte v minulom roku pritom Skyside oznámil veľkú investíciu. Na trhu minerálnych vôd chcel z Kláštornej urobiť lídra a po preinvestovaní 2,5 milióna eur zdvojnásobiť výrobnú kapacitu podniku. 

 

 

Čítajte viac: 

Na majetok fondu Skyside vyhlásili konkurz. Ohrozí to pivovar a výrobcu minerálok

Majiteľ Kláštornej a pivovaru Kaltenecker vstúpil do konkurzného konania

Minerálku Kláštorná zachraňuje nový investor

Nepomohli ani štátne peniaze. Minerálku Kláštorná chránia súdy

Aupark podal návrh na konkurz majiteľa pivovaru Kaltenecker, či minerálky Kláštorná