Ministerstvo školstva pomôže zriaďovateľom pri zabezpečení škôl

Otvorenie škôl od 1. júna 2020 budú sprevádzať prísne hygienické a ochranné opatrenia.

 

Za vytvorenie a udržanie bezpečného prostredia pre žiakov aj pedagógov na konkrétnej materskej alebo základnej škole v súlade s aktuálnymi predpismi je zodpovedný jej zriaďovateľ. Platí to aj pre zabezpečenie dostatočného množstva ochranných rúšok, rukavíc, dezinfekcie či ďalších pomôcok, ktoré si bude vyžadovať prevádzka škôl v júni. 

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci so Správou štátnych hmotných rezerv SR v súčasnosti vykonáva všetky potrebné úkony v snahe pomôcť školám a ich zriaďovateľom pri zabezpečení dostupných ochranných pomôcok na prvé dni po otvorení škôl.

Budeme sa snažiť, aby sme školám, učiteľom, rodičom aj žiakom uľahčili prechod naspäť do škôl. Verím, že tak ako sme spoločne zvládli cestu z tried do online sveta, zvládneme aj cestu naspäť,“ uviedol minister školstva Branislav Gröhling.

Podrobné informácie o rozsahu, objeme, dostupnosti alebo o spôsobe distribúcie tejto materiálnej pomoci školám uverejní Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
v pondelok 25. mája 2020.

O ďalších možnostiach pomoci v nasledujúcich júnových dňoch bude ministerstvo školstva priebežne informovať školy a ich zriaďovateľov po dohode so Správou štátnych hmotných rezerv SR.