Ideme s kožou na trh, podporte nás! Stačí málo a odvďačíme sa Vám!

Pri podpore biztweet.eu teraz môžete získať prémiové konto a spolupodieľať sa na jeho rozvoji nášho webu

Pri bankovom prevode zadajte do správy alebo VS Vašu emailovú adresu, budeme Vás kontaktovať. Ak sa Vám peniaze posielať nechce, nasmerujte kurzor na pravé vyskakujúce okno Podporte biztweet. Po kliknutí donate smiete poslať finančnú pomoc cez Paypal, ale aj platobnou kartou. 

 

Bankové spojenie:

Slovensko a eurozóna: 2100602454/2010

Česká republika: 2600602450/2010

 

Náš startup začne čoskoro predávať užívateľské kontá. Tie budú nutné k prehliadaniu samotného obsahu.

Okrem vstupu do systému Paywall Vám však v prípade podpory ponúkame prémiové účty. Ich obsah tvorí aj prístup do online konferencií, odborných fór, do online rozhovorov, bohatých archívov a konto ponúka aj možnosť bezplatného využitia našich lustračných služieb.

Konto, ktoré našou podporou (akoukoľvek čiastkou) získate Vám bude fungovať po obdobie 12 mesiacov. 

Biztweet.eu vznikol ako startup so zámerom robiť modernú nezávislú ekonomickú žurnalistiku a odkrývať kauzy, na ktoré nemajú etablované médiá chuť, alebo odvahu. Autori projektu ručia za absolútnu nezávislosť obsahu. Bez komerčného, inzertného, či iného tlaku. Potrebujú na to však Vašu podporu. Ak sa Vám biztweet páči, podporte ho. Bankové spojenie: 2100602454/2010 . Biztweet výšku podpory transparentne zverejní

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt Biztweet.eu má ambíciu zmeniť pomery v mediálnom prístupe k objektivite informácií a posilniť transparentnosť, ktorá v našom regióne prežíva roky hlbokú krízu.

Podnet pre vznik projektu prišiel zo strany spoločenskej objednávky. V čase, kedy sa gro médií a vydavateľských spoločností stalo rukojemníkom veľkopodnikateľov s politickými ambíciami a ich inzertnej sily prišiel biztweet s myšlienkou priamej žurnalistiky, ktorej nezávislosť je zaručená virtuálnym priestorom, v ktorom sa pohybuje, nekomerčným charakterom obsahu a odbornosťou ľudí, ktorí sa na ňom spolupodieľajú

Veľké média držia v šachu majitelia, alebo inzerenti. My máme výhodu, že unikátnym obsahom lákame ich pozornosť aj bez toho, aby sme im museli poskytovať PR servis.

Na Biztweete popisujeme kauzy, odkrývame podozrenia z porušenia zákonov a zameriavame sa na transparentnosť nakladania verejnými prostriedkami.

Ide o oblasti, na ktoré žiaľ gro veľkých médií absolútne rezignovalo. Majitelia im nedovolia písať kontroverzné články, pretože by to poškodzovalo ich obchodné a politické záujmy. Inzerenti zas blokujú objektivitu mediálneho obsahu hrozbami stiahnutia inzercie, čo by vyvolalo tvrdé ekonomické dopady.

 

V čom je biztweet iný?

Inzerenti u nás inzerujú bez toho, aby sme reflektovali na ich snahu obsah ovplyvniť. Takéto snahy zverejňujeme. Nevlastní nás žiadna veľká ryba. 

A hlavne – Sme zapálení, odvážni a veľa toho vieme. Nemá nás kto zastrašiť a sme unavení z autocenzúry veľkých známych médií. 

Povedali sme si, že zložíme čitateľom klapky z očí a budeme písať veci tak ako sú. Etiku dodržiavame, no nebojíme sa telefonátov a vyhrážiek.

 

Dôkazy?

Ako web, ktorý nemá žiaden budget na reklamu, absentuje v ňom SEO podpora a ľudia preň pracujú dobrovoľne, sme dokázali zdvihnúť vietor už veľakrát.

 

Biztweet.eu bol prvým médiom, ktoré upozornilo na zastavenie eurofondových platieb pre slovenské ministerstvo financií. Audit Európskej komisie ukázal, že oddelenie eurofondového auditu na ministerstve financií vykazuje znaky korupcie a netransparentnosti. Fungovali sme vtedy ani nie mesiac a už sme vyvolali turbulencie vo veľkej politike. Prvou reakciou boli zvoniace telefóny a hrozby žalobami. Výsledok? Vydržali sme to, citovali nás veľké média a vďaka nám dostalo celé vedenie netransparentného auditu výpovede.

http://www.ta3.com/clanok/1038160/brusel-slovensku-hrozi-pozastavenim-penazi-kvoli-korupcii.html

 

Biztweet.eu ako prvý upozornil na to, že štát odovzdal najrozsiahlejšiu zbrojársku zákazku na výrobu pištolí a pušiek Českej zbrojovke Uherský brod bez súťaže, čo vyvolalo veľké diskusie.

 

Biztweet.eu ako prvý informoval ešte mesiace pred krachom Váhostavu o jeho problémoch. Výsledkom bola dobrá odozva subdodávateľov, ktorí mali čas pripraviť sa na krach stavebného giganta podozrivého z netransparentného konania.

Biztweet.eu ako prvý a dlho jediný informoval o krachu továrne Slovakia Steel Mills a podozreniach, že podnik vytunelovali vlastní majitelia.

 

 

Biztweet.eu ako prvý a dlho jediný informoval o rekordnej štátnej dotácii, ktorú Slovensko poskytlo ziskovej firme Duslo Šaľa z portfolia oligarchu a českého ministra finacií Andreja Babiša.

 

 Biztweet.eu už dlhšie upozorňuje aj na netransparentné konanie štátnych inštitúcií v zdravotníctve, zbrojárstve, priamo v štátnych ministerstvách i na vzťahy politikov s podnikateľmi.

 

 

Ideme s kožou na trh, podporte nás! Stačí málo a odvďačíme sa Vám!