Čo môžeme očakávať od nových AirPods Pro 3?

Spoločnosť Apple neustále posúva hranice technológie a vývoj slúchadiel AirPods mení hru pre všetkých iPhone nadšencov. Nové AirPods Pro 3 sú na ceste a spolu s nimi aj otázka: Aké vylepšenia nám tento pár bezdrôtových slúchadiel a iPhone prinesie? Poďme sa na to pozrieť.

Spoločnosť Apple neustále posúva hranice technológie a vývoj slúchadiel AirPods mení hru pre všetkých iPhone nadšencov. Nové AirPods Pro 3 sú na ceste a spolu s nimi aj otázka: Aké vylepšenia nám tento pár bezdrôtových slúchadiel a iPhone prinesie? Poďme sa na to pozrieť.

AirPods Pro v novom dizajne

V prvom rade sa od AirPods Pro 3 očakáva zmena dizajnu. Čo presne to bude, ešte nie je detailne známe, zatiaľ sa však čaká vylepšenie dizajnu nielen slúchadiel, ale aj puzdra. Pravdepodobne sa AirPods Pro 3 zbavia aj portu na osvetlenie. Keďže ďalšia generácia bude mať pravdepodobne bezdrôtové nabíjanie, Apple by mohol úplne upustiť aj od nabíjacieho portu.

Môžeme očakávať niečo veľmi podobné ako sú AirPods 2. generácie.Teda malé biele plastové náušníky s niekoľkými čiernymi a kovovými prvkami, gumové koncovky do uší a stopku, ktorá je citlivá na dotyk. Spoločnosť Apple sa zrejme bude snažiť zmenšiť slúchadlá a ich puzdro, ale na to, či to tak bude, si budeme musieť počkať.

Lepší zvuk i ochrana sluchu

Zvesti naznačujú, že po vzore predchodcov budú mať aj tieto slúchadlá vylepšený zvuk. Mohli by sme sa dočkať aj ďalších vylepšení aktívneho potláčania hluku. Keďže sa Apple zameriava na súpravu Vision Pro, bude kvalita zvuku poriadne dôležitá.

Spoločnosť Apple pracuje na viacerých funkciách na ochranu sluchu pre nové AirPods Pro. V budúcnosti by mohlo ísť o zabudovaný test sluchu. Ten by mal prehrávať tóny a zvuky na otestovanie sluchu používateľa. Následne by mu poskytol spätnú väzbu a prípadne mu poradil návštevu lekára. Tento druh funkcií už spoločnosť Apple testuje, takže je dosť možné, že by mohli byť súčasťou aj novej generácie AirPods Pro.

Dátum vydania

Je dosť otázne, či sa AirPods Pro 3 dočkáme ešte v roku 2024. Pravdepodobnejší je rok 2025. Podľa známeho analytika spoločnosti Apple, Marka Gurmana, spoločnosť Apple koncom roka 2024 uvedie na trh dva nové modely slúchadiel AirPods, ale budú to AirPods 4 a AirPods Lite. Model AirPods Pro 3 by mal prísť na trh teda až v roku 2025.

Prvá generácia slúchadiel AirPods Pro sa objavila koncom roka 2019 a trvalo takmer tri roky, kým sme sa dočkali pokračovania. AirPods Pro 2 sa dostali na trh v septembri 2022. O tri roky neskôr by to bolo koncom roka 2025.

Životnosť batérie

Azda každý používateľ by si želal batériu, ktorá vydrží čo najdlhšie. Momentálne je však najpravdepodobnejším scenárom veľmi podobná výdrž batérie, ako majú AirPods Pro druhej generácie. To by na jedno nabitie malo znamenať 30 hodín počúvania.