Biztweet Exclusive: Ani doba koronavírusová neznamená koniec

Zastavené fabriky, zatvorené reštaurácie a obchody, ale tiež ľudská panika ukázali na to, aký je blahobyt vrtkavý. Ani kríza však neznamená koniec.

Život nad pomery, zbytočné výdavky a nič nerobenie vystriedala panika, frustrácia, prepúšťania a negativita. Známy krízový scenár sa opakuje, aj keď s malým omeškaním oproti tomu, čo sa očakávalo. Zase raz ukázal ľudskú nepoučiteľnosť a na kolená položil hlavne tých, ktorí si hodnotu zdravia a peňazí neuvedomovali a očakávali samoživiaci sa nečinný rast.

Aj doba koronavírusová však skončí a na rozdiel od kríz finančných dáva nádej, že odíde tak ako prišla - zo dňa na deň.

Na obdobie až sa kolesá ekonomiky roztočia odznova treba byť pripravený. Celoeurópske čísla ukázali, že Únia a eurozóna ostali napriek množstvu negatívnych politicky-populistických vplyvov v relatívne dobrej kondícii. Aj preto si teraz vlády dovolia naozaj bezprecedentne štedré podpory všetkým vrstvám obyvateľstva.

Aj teraz sa však nájdu takí, ktorí situáciu zneužívajú na to, aby krízou vysvetlili zlú situáciu, v ktorej sa ocitli vlastnou nehospodárnosťou v dobrých časoch. Na ich hru nemožno pristáť, inak by sa roztočila známa nekončiaca dlhová špirála, ktorá by zasiahla hlavne tých najslabších bez previnenia.

Biztweet Exclusive: Méně je někdy více

Biztweet Exclusive: Ideologie a populismus namísto reforem

Veľa hodnoty sa dá vyrobiť aj z domu, od počítača. Koho sa to týka nesmie zaháľať, ale pokračovať ďalej a ťahať zastavené oťaže hospodárskeho cyklu o to viac.

Biztweet Exclusive aj v tomto mimoriadnom mesiaci priniesol sériu správ, analýz a rád o tom, ako sa starať o dobrú kondíciu firmy a férovosť podnikateľského prostredia.

Štvrté číslo roku 2020 viete objednať na tomto linku. Pred nákupom sa stačí rýchlo registrovať použitím emailovej adresy.