MSM Martin v Novákoch naberá ľudí. Budú vyrábať autodiely

Zbrojárska firma rozšírila civilnú výrobu. Vďaka autodielom štvornásobne zvýšila počet pracovníkov. Budú pracovať pre BMW aj Mercedes.

„V roku 2013 sme znamenali postupný vzostup obratu v civilnom segmente, kde došlo k navýšeniu obratu o 100 percent v porovnaní s predchádzajúcim obdobím,“ hovorí manažérka MSM Martin Zuzana Helbichová.

Tento rok dokázala MSM Martin vo svojej fabrike vo VOP Nováky obsadiť všetky voľné výrobné kapacity civilného segmentu.

Dokážu všetko

Ten sa venuje povrchovej úprave dielov pre automotive. „Táto činnosť pozostáva z niekoľko operácií napríklad fosfátovanie, morenie, odmastňovanie, či pieskovanie. Spoločnosť disponuje všetkými druhmi povrchovej úpravy dielov, ktorá je na trhu,“ opisuje asistentka riaditeľa Vlasta Cigáňová.

 

Medzi zákazníkmi z automotive sú zvučné mená BMW a Mercedes. Ďalšími zákazníkmi sú firmy ako Continental Contitech, Rubena, Mikon, či Tatra Koprivnice.

Štvornásobok zamestnancov

Priamo úmerne sa rozrastajúcej výrobe prispôsobuje aj počet zamestnancov. „Počet pracovných miest sme štvornásobne navýšili,“ hovorí Vlasta Cigáňová. Navyše už teraz má firma nové objednávky a uvažuje o ďalšej expanzii a nákupe výrobných strojov. 

Vláda v roku 2012 zverila podnik VOP Nováky na 20 rokov do rúk súkromnému investorovi MSM Martin. Ten za nájom 240 tisíc eur ročne dostal slobodu vo voľbe smerovania štátneho podniku. Hneď prišli zákazky nielen v zbrojárskom ale aj civilnom strojárstve.

 

 

Čítajte viac:

Česká zbrojovka vstupuje do VOP Nováky

Vláda robí zbrojársky biznis bez súťaže. Vraj je predražený

Česká firma mieri na tendre slovenských diaľnic. Vyhrala prvú súťaž