Skupina MOL transformuje biznis. Aj na Slovensku

V regióne prebieha jedna z najvýraznejších podnikových transformácií. Skupina MOL sa nechce spoliehať na palivá a diverzifikuje biznis.

Ide o takzvanú Stratégiu 2030, ktorá má maďarskému gigantu zaručiť svetlú budúcnosť aj po tom, čo trh s fosílnymi palivami, na ktorých teraz stojí, opadne.

Na Slovensku sa stratégia 2030 realizuje v dvoch oblastiach - transformácii nadväzujúcich podnikov a maloobchodnej siete Slovnaft. „Investície Slovnaftu dosiahli v roku 2017 hodnotu 118 miliónov eur, tento rok by mali rásť o viac ako 50 percent,“ uvádza pre Biztweet Skupina MOL.

V súlade so stratégiou 2030 plánuje Slovnaft zvýšiť flexibilitu rafinácie v rafinérii v Bratislave, rozšíriť produktové portfólio a zamerať sa viac na petrochémiu a chemikálie. Nedávno firma dokončila novú výrobnú jednotku, ktorá bude v bratislavskej rafinérii vyrábať tekuté tiosíranové amónne hnojivá pre poľnohospodárstvo.

Ďalšou obchodnou novinkou je zvýšený apel na maloobchod. Na viac ako 150 čerpacích staniciach skupina zaviedla nový koncept Fresh Corners. Okrem toho začal Slovnaft modernizovať svoju reštauračnú sieť na ďalších 17 čerpacích staniciach.

Čítajte aj:

MOL ovládne maďarsko-slovenský plynovod

MOL v Maďarsku vybuduje chemičku za takmer dve miliardy

Slovnaft expanduje v Poľsku

„Minulý rok sme na Slovensku otvorili aj stanicu Prístavná pod značkou Slovnaft, našu prvou futuristickú čerpaciu stanicu s najnovšími inováciami digitálnych spotrebiteľských riešení a ponukou čerstvého jedla,“ uvádza MOL.

Slovnaft taktiež predstavil nový „bikesharingový“ systém a v konzorciu Next-E chce za európske dotácie v 6 krajinách inštalovať nabíjačky pre elektromobily. Na Slovensku je v pláne 25 nabíjacích staníc.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope

Odomknúť článok

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
Top

Biznis Biztweet Biznis

  • 5 Kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb

Golden Biztweet Golden

  • Získavate 10 kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb