Slovaktual rozšíri výrobu. Pri Prievidzi naberie 60 ľudí

Výrobca plastových okien Slovaktual rozšíri výrobu. V novej výrobnej hale bude potrebovať 60 zamestnancov

Výrobca plastových okien Slovaktual rozšíri výrobu. V novej výrobnej hale bude potrebovať 60 zamestnancov.

„Účelom stavby je vybudovanie novej výrobnej haly spoločnosti SLOVAKTUAL na výrobu izolačných skiel do plastových a hliníkových okien, stien a dverí. Ročne sa uvažuje so spracovaním 1, 7 milióna m2 skla. Súčasťou stavby je aj vybudovanie skladových, expedičných, administratívnych, sociálnych, hygienických a prevádzkových priestorov pre zabezpečenie výroby v priestoroch haly,“ uvádza v projekte postúpenom na posúdenie vplyvov na životné prostredie Slovaktual.

Spoločnosť sa vďaka novej prevádzke plánuje zbaviť časti závislosti na subdodávateľoch

 

Spoločnosť chce halu pristaviť v katastri obcí Pravenec a Nedožery neďaleko Prievidze. Nová výroba nemá navýšiť samotnú produkciu plastových okien. Spoločnosť sa vďaka novej prevádzke plánuje zbaviť časti závislosti na subdodávateľoch.

„Nová výrobná hala „G“ je situovaná na ucelenom pozemku na juhozápadnom okraji priemyselného areálu, ktorý pôvodne patril štátnemu podniku Tatranábytok Pravenec. Priemyselný areál sa nachádza v južnej časti obce Pravenec medzi cestou I/64 a riekou Nitra. Za cestou I/64 je situovaná miestna časť Kolónia. Najbližšie okolie novo navrhovanej haly tvorí ostatná priemyselná zástavba areálu, na južnej strane sa nachádza areál spoločnosti V.O.S.R.. Najbližšie objekty bývania sa nachádzajú východne za cestou I/64 vo vzdialenosti cca 150 m v časti Kolónia,“ popisuje lokalitu expanzie investor.

Dobrou správou pre región je plán nabrať do novej výroby 60 zamestnancov. Slovaktual sa teší pozitívnemu vývoju biznisu. Tržby spoločnosti narastajú štvrtým rokom po sebe. V tom poslednom dosiahli úctyhodnú výšku 54 miliónov eur.

 

Redakcia