Západoslovenské žriedla dostali šancu. Toplimo sa potápa

Podniky investorov Skyside bojujú o záchranu. Výrobcovia mineráliek vyrobili státisicové dlhy

Konkurzné konania voči spoločnostiam z portfolia investičnej skupiny Skyside prinášajú posuny rôznymi smermi. Zatiaľ čo Západoslovenské žriedla, vyrábajúce v minulosti minerálnu vodu Slatina dostávajú šancu v reštrukturalizačnom konaní, firma Toplimo dostáva ďalší úder v podobe sporu so spoločnosťou Rudolf Jelínek.

Rudolf Jelínek Slovakia chce konkurzom získať vyrovnanie pohľadávky neznámej výšky. Voči zdravotným poisťovniam a Sociálnej poisťovni má Toplimo dlhy vo výške zhruba 70 tisíc eur.

Akciová spoločnosť Západoslovenské žriedla vykázala v minulom roku stratu viac ako 273 tisíc eur. Okrem obce Slatina dlhuje aj viac ako 50 tisíc eur na sociálnom a zdravotnom poistení. Súd jej však aktuálne povoľuje reštrukturalizačné konanie, čo jej ešte dáva šancu na záchranu.

--

Čítajte aj: 

Rakúšania naberú v Žarnovici 320 ľudí

U.S.Steel žiada zavedenie cla na čínsku oceľ. Prepúšťanie v Košiciach nie je vylúčené

Ďalšia obeť Skyside. Výrobca Slatiny je v konkurznom konaní

Agentúry ovláda pár ľudí. Športovcom diktujú známe mená

--

Investor Skyside kúpil spoločnosť Toplimo od Pavla Ruska. Západoslovenské žriedla zas v minulosti ovládala skupina J&T. Expanzivné plány Skyside však narazili.  

Private equity fond Skyside vycúval v posledných mesiacoch aj z pivovaru Kaltenecker. Ten už získal iného investora, no aj tak je údajne pre zlé hospodárenie predošlých majiteľov v problémoch. Tie stretli aj ďalšiu minerálku, ktorú Skyside ovládal – Kláštornú. Tragický rok fondu Skyside, ktorý sám čelí úpadku dopĺňa aj jeho energetická firma Nova Energia, ktorá práve bojuje o svoju budúcnosť v reštrukturalizačnom konaní.

 

Fotozdroj: toplimo.sk