Vláda zachraňuje takmer 50 miliónov eur na elektronizáciu

Slovenská vláda na poslednú chvíľu zachraňuje peniaze Bruselu, ktoré nevyužila na projekty elektronizácie verejnej správy

Slovenská vláda na poslednú chvíľu zachraňuje peniaze Bruselu, ktoré nevyužila na projekty elektronizácie verejnej správy. 

Kabinet Roberta Fica chce premiestniť takmer 50 miliónov eur z operačných programov, ktorých platnosť koncom roka vyprší do nových. Zachránené peniaze budú smerovať hlavne na projekty elektronizácie samospráv. 

Operačný program Informatizácia spoločnosti verzia 5.0, ktorý teraz vláda urýchlene schvaľuje je revidovanou verziou základného strategického materiálu pre Operačný program Informatizácia spoločnosti.

Dokument ráta s presunom finančných prostriedkov z opatrenia 1.2. do opatrenia 1.1 v rámci prioritnej osi 1.  Dôvodom je nevyužitá alokácia vo výške 33,6 miliónov eur z európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci výzvy „Elektronizácia služieb   miest“.

--

Čítajte tiež:

Apple iPhone 6s a iPhone 6s Plus na pultoch

Elektronizácia štátnej správy je hanbou celého politického spektra

Kellner chce kúpiť pražskú hanbu. Má opciu na Opencard

Rýchly internet z eurodotácií začnú budovať budúci rok

--

Stratu 3, 11 milióna eur ratuje Slovensko aj z uplatnenia extrapolovanej korekcie na projekty v rámci opatrenie 1.2.

Dokument chce premiestniť nevyužité finančné prostriedky z Prioritnej osi 2 vo výške 5 271 700 Eur do Prioritnej osi 1 vo výške 4 518 600 Eur (zdroj ERDF) a Prioritnej osi 4 vo výške 753 100 Eur. Ako dokument potvrdzuje, ide o presun uvoľnených prostriedkov najmä z dôvodu určenia korekcie, ktoré vzhľadom na čas zostávajúci do konca programového obdobia nie je možné v rámci prioritnej osi 2 už realizovať.

Elektronizácia verejnej správy, ktorá má umožniť podnikateľom a bežným občanom komunikáciu s úradmi je stále dokončená len čiastočne a niektoré z jeho častí meškajú s odovzdaním aj desať rokov. 

 

 

Fotozdroj: mosr.sk