Bratislavské automaty na cestovné naďalej zarábajú na výdavkoch

Nové automaty na cestovné lístky v Bratislave naďalej hotovosť nevydávajú. Zatiaľ takto zarobili viac ako 400 eur

Nové automaty na cestovné lístky v Bratislave naďalej hotovosť nevydávajú. Zatiaľ takto zarobili viac ako 400 eur. 

Absurdný stav v bratislavskej hromadnej doprave pokračuje. Novozavedené automaty na cestovné lístky peniaze z kúpnej čiastky nevydávajú. Miesto toho dostáva cestujúci iba bloček, ktorého preplatenie následne smie žiadať.

Musí tak však spraviť osobne alebo emailom. V prvom prípade sa musí dostaviť v úradných hodinách do určenej pobočky Dopravného podniku Bratislava, v druhom musí bloček okopírovať.

Bratislavské automaty na cestovné naďalej zarábajú na výdavkoch

DPB, a.s. zaznamenal od 9. júla 2016 do 9. septembra 2016 spolu na všetkých 21 multifunkčných automatoch 474 ks potvrdení o nenávratnom výdavku v celkovej hodnote 658,85 eur

 

Absurdný stav pretrváva od júla. Dopravný podnik si myslí, že to vyriešil, avšak zase svojsky. „V súčasnej dobe multifunkčný automat v prípade nedostatku hotovosti na výdavok, cestujúceho vopred upozorní na túto skutočnosť a ponúkne mu možnosť odstúpenia od transakcie alebo akceptuje ako spôsob výdaja potvrdenie (voucher) a výdavok si prevezme iným spôsobom,“ reaguje na otázky Biztweetu hovorkyň dopravného podniku Adriana Volfová.

Ak si však cestujúci nemá možnosť kúpiť drahší cestovný lístok SMS správou, na výber nemá. Musí si vybrať výdavkový bloček, hľadať možnosť rozmenenia peňazí, alebo cestovať načierno.

Čítajte aj: 

Mŕtvy chrobák v Bratislave. Spolupráca magistrátu s mafiou pokračuje

Bratislava na Hlavnú stanicu rezignovala. Počká na zánik zmluvy

--

Zatiaľ takto funguje 21 multifunkčných automatov. A dopravnému podniku vyberajú príplatky. Mnoho ľudí totiž pre vyťaženosť nemá čas úradne sa domáhať niekoľkocentových výdavkov.

„DPB, a.s. zaznamenal od 9. júla 2016 do 9. septembra 2016 spolu na všetkých 21 multifunkčných automatoch 474 ks potvrdení o nenávratnom výdavku v celkovej hodnote 658,85 eur. V tomto spomínanom období požiadalo o vrátenie peňazí 76 zákazníkov v celkovej hodnote 232,30 eur,“ prezrádza Volfová.

 

 

 

Biztweet

 

 

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454