Kreativita s chaosom na stole nie je mantra. Aj kreatívci potrebujú poriadok

Workflow nie je výsadou firiem. Jeho princípy potrebujete uplatňovať tiež v bežnom živote podnikavého jednotlivca

Workflow nie je výsadou firiem. Jeho princípy potrebujete uplatňovať tiež v bežnom živote podnikavého jednotlivca.

Keď totiž príde nával inšpirácie, alebo podnikateľský nápad, posledné čo by ste chceli riešiť je neporiadok v bežných činnostiach, ktoré vás v konečnom dôsledku budú stáť čas a energiu pre realizáciu zámeru.

Pre uchovanie čistej hlavy a pracovného stola pritom stačí dodržiavať pár základných zásad. Zabudnite na filozofické a duševné poetické rady. Radšej si uvedomte, že cieľom podnikania má byť okrem iného zjednodušiť si život a zarobiť peniaze. Nezabúdajte pritom na dobu, v ktorej žijete.

V čase, keď sú všade okolo softvérové riešenia, zjednodušujúce život, je hlúpe zaoberať sa papierovými súbormi dokumentov, ktoré treba skúmať, triediť a odkladať. Aj malý podnikateľ v našom byrokratickom prostredí rýchlo zaplní celé štósy papierov. Zamyslite sa preto nad spôsobom ako vymyslieť systém workflow, ktorý by vedel prezerať, triediť a uľahčovať vám archiváciu dokumentov.

Nemusíte vyhadzovať dokumenty a splnené, alebo odsunuté úlohy ručne. Softvér to vybaví za vás. Pozná, či je úloha u konca, alebo prechádza do fáze plánovanú neskôr

Zaistite, aby archivácia dokumentov nebola na úkor prehľadnosti vašich zložiek. Nech už používate akýkoľvek softvér, musíte dokázať vyhľadávať dokumenty spätne, hravo a kedykoľvek. Jednoduchá musí byť tiež manipulácia s dokumentmi, ich premiestňovanie, mazanie, alebo tlač.

Uľahčite si tiež komunikáciu. Aj keď nemáte firmu, ale podnikáte sám, iste musíte denne komunikovať so zákazníkmi, spolupracovníkmi, alebo účtovníkom. Uistite sa, že je váš komunikačný systém jednoduchý a pokúšajte sa o komunikáciu prostredníctvom jediného kanála.

Zbavte sa prebytku nástrojov. S kvalitným workflow systémom nemusíte zahodiť len nožnice a zošívačky. Keď zvolíte správnu ponuku, môžete všetky činnosti sústrediť do jedinej aplikácie, nemusíte na každú časť pracovných procesov využívať iné softvérové riešenie.

Čítajte aj:

Ako si upratať na stole. Čo spraviť pre zlepšenie pracovných postupov?

Workflow management len pre korporácie? Čas a peniaze ušetrí aj malému podnikateľovi

Hierarchia? Fajn, ale prečo osobne a pred všetkými

--

Poslednou základnou samozrejmosťou by malo byť akési dennodenné upratovanie. Nemusíte vyhadzovať dokumenty a splnené, alebo odsunuté úlohy ručne. Softvér to vybaví za vás. Pozná, či je úloha u konca, alebo prechádza do fáze plánovanú neskôr.

Chcete si to skúsiť? Ozvite sa nám na adrese marketing@biztweet.eu. Biztweet je exkluzívnym partnerom pre distribúciu softvéru Amodit na slovenský a český trh. Vieme vám vďaka tomu ponúknuť bezplatnú skúšku, alebo zvýhodnenú cenu pre tento produkt. Radi vám odpovieme na akékoľvek otázky.