Ako si upratať na stole. Čo spraviť pre zlepšenie pracovných postupov?

Človek nie je stroj. Stopercentne to platí pri nadmiere pracovných úloh, s ktorými sa niektorí z nás stretávajú. Aby sme vedeli, ako tlak znížiť, musíme si pracovný čas riadiť. Nejde o nič ťažké, stačí sa zamerať na kľúčové a opakované činnosti

Človek nie je stroj. Stopercentne to platí pri nadmiere pracovných úloh, s ktorými sa niektorí z nás stretávajú. Aby sme vedeli, ako tlak znížiť, musíme si pracovný čas riadiť. Nejde o nič ťažké, stačí sa zamerať na kľúčové a opakované činnosti.

Ľudská myseľ sa pri preťažení bráni. Ako? Nuž zabúda. Jednoduchý obranný mechanizmus pritom narobí veľa škody. Zábudlivosť zvyčajne stojí peniaze, čas a pokoj, ktorý k dobrému výkonu potrebujete. Zaistite si preto akýkoľvek systém oznamovania, ktorý zaistí včasné dokončenie každej úlohy zamestnanca.

Systém upozornení by mal byť flexibilný. Ideálne by vás mal upozorňovať nielen na začiatok nutnej akcie, ale aj jej blížiaci sa koniec. A to pri akejkoľvek plánovanej dĺžke pracovnej úlohy. 

Systém dohliadania na pracovné úlohy by mal zvládať taktiež paralelné radenie pracovných postupov. Ak sa totiž pracovné úlohy na jedného pracovníka nahromadia, bude to mať kontraproduktívne účinky. Miesto nezvládnutých úloh a pracovníkov pred zrútením musíte úlohy rozdeľovať rovnomerne. V opačnom prípade budete mať zamestnancov zavalených úlohami, zatiaľ čo ostatní budú pracovať menej za  rovnaký plat.

Vytvorte firemnú hierarchiu. Nenásilne a nenápadne zhromaždite informácie o obchodných procesoch na jednom mieste. Možnosť ich prehliadania však nastavte podľa toho, kto má vo firme akú hodnotu. Procesy budú bežať správne, nebude sa k nim dostávať niekto, kto by rád snoril a zamestnanci vyššie v štruktúrach budú cítiť vašu dôveru.

Integrujte vaše databázy, informácie a systémy na jedno miesto. Dnes je už zbytočné riadiť kalendár, komunikáciu a pracovné úlohy zvlášť. Všetky správcovské systémy sa dajú spojiť do jednej platformy, ktorá vám umožní dohliadať nad všetkým, čo má hodnotu. 

Čítajte aj:

Workflow management len pre korporácie? Čas a peniaze ušetrí aj malému podnikateľovi

Hierarchia? Fajn, ale prečo osobne a pred všetkými

Viazne vaše podnikanie na „preskakujúcej platni“? Nestrácajte čas

--

Systém automatizácie kvality pracovného postupu je nenáročný manažér, ktorý dokáže o desiatky percent zvýšiť efektivitu a výkonnosť pracovníkov.

Chcete si to skúsiť? Ozvite sa nám na adrese marketing@biztweet.eu. Biztweet je exkluzívnym partnerom pre distribúciu softvéru Amodit na slovenský a český trh. Vieme vám vďaka tomu ponúknuť bezplatnú skúšku, alebo zvýhodnenú cenu pre tento produkt. Radi vám odpovieme na akékoľvek otázky.