Váhostav predal lukratívny projekt. Jarabiny prevzal bývalý privatizér

Bratislavský developerský projekt Jarabiny odkúpil od Váhostavu nový investor. Ide o pozostatok hráča kupónovej privatizácie

Bratislavský developerský projekt Jarabiny odkúpil od Váhostavu nový investor. Ide o pozostatok hráča kupónovej privatizácie.

Váhostav, za ktorým stojí Juraj Široký a neprehľadná sieť akcionárov a ktorý minulý rok vyvolal obrovskú kritiku pre jeho vstup do reštrukturalizácie odpredal jeden z kľúčových projektov, ktoré ovládal. Stavebná spoločnosť, ktorá sa dostala do neudržateľných dlhov predala developerský projekt, ktorý riadila cez dcérsku firmu Jarabiny Invest.

Ako už biztweet informoval, Váhostav mal dokončiť obytný súbor Jarabiny na bratislavských Mlynských nivách. Rozostavaný komplex budov bol dlhodobo zakonzervovaný. Pre problémy bývalého developera Atlas Real.

Až v roku 2014 prevzala projekt spoločnosť Váhostav, ktorá sa starala o stavebné práce dovtedajšieho projektu. Oznámila, že stavbu prerobí podľa súčasných požiadaviek trhu.

Projekt rátal s 381 bytmi. Investorskou spoločnosťou za ktorou stojí Váhostav mala byť Jarabiny Invest. V orgánoch akciovky pôsobí napríklad nedávny šéf Váhostavu Ján Kato.

„V prípade projektu Jarabiny sa rieši prípravná dokumentácia pre stavebné povolenie. Spoločnosť zverejnila tendrovú dokumentáciu na ocenenie stavby a zároveň boli oslovené najväčšie stavebné spoločnosti, aby predložili ponuku pre túto stavbu,“ konštatoval  minulý rok hovorca Váhostavu Tomáš Halán.

Čítajte aj: 

V Bratislave vyrastie nový showroom Hyundai

Mercedes dosiahol v Maďarsku nový mílník

Poľskí prepravcovia dostali zákaz voziť tovar do Ruska

--

Situácia sa zmenila. Projekt má nového majiteľa. „Spoločnosť VÁHOSTAV – SK, a. s. v januári tohto roku predala svoj 40-percentný podiel v spoločnosti Jarabiny Invest. Všetky otázky týkajúce sa pokračovania tohto projektu je preto nutné adresovať súčasnému vlastníkovi, t. j. spoločnosti Majetkový Holding, a. s.,“ odpísal biztweetu Tomáš Halán.

Výšku transakcie nešpecifikoval. Novým majiteľom je Majetkový Holding – nasledovník spoločnosti V-Invest Holding, a.s., Bratislava. V-Invest Holding bol právnym nástupcom Prvého privatizačného IF, ktorý bol druhým najväčším slovenským fondom z prvej vlny kupónovej privatizácie.

 

 

Fotozdroj: youtube.com

Odomknúť článok

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
Top

Biznis Biztweet Biznis

  • 5 Kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb

Golden Biztweet Golden

  • Získavate 10 kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb