Piano prechádza zmenami. Zameria sa na biznis softvér

Nielen mediálne platobné brány, ale aj softvér pre podnikateľov. Piano po fúziach rozširuje ponuku služieb

V roku 2014 sa spojili s americkou Press+, čím získali 500 nových partnerských médií, používajúcich ich platobnú bránu. V auguste 2015 sa Piano Media zlúčila s newyorkskou spoločnosťou Tinypass a skrátili svoj názov na Piano.

Dohromady teraz spoločnosť spolupracuje so zhruba sto partnerskými firmami a tisíckou partnerských internetových stránok.

Firma aktuálne uzavrela dohodu s jednou najvýznamnejších amerických vydavateľských firiem Time Inc. Medzi ďalších významných zákazníkov patrí vydavateľstvo s viac ako storočnou históriou Hearst Magazines, ktoré pod Pianom zamklo svoj digitálny archív. Prestížne CNBC používa Piano na spoplatnenie špeciálnych podujatí ako Tour de France, alebo predvolebné americké republikánske debaty.

„V budúcom roku plánujeme stavať našu produktovú radu, tak aby všetky podniky mohli využívať základnú platformu pre e-commerce. Máme zámer premeniť našu pôvodnú jednoúčelovú paywall platformu na model SaaS softvéru,“ hovorí pre biztweet šéf komunikácie Piano David Brauchli.

Ako Brauchli dodáva, snahou Piana bude dozvedieť sa čo najviac o návykoch zákazníkov a informácie poskytovať partnerským firmám ako zdroj informácií pre ich marketingové účely.

--

Čítajte aj: 

Dáta? Áno, ale operátor zarába na hlase

Vláda zachraňuje takmer 50 miliónov eur na elektronizáciu

Apple iPhone 6s a iPhone 6s Plus na pultoch

Elektronizácia štátnej správy je hanbou celého politického spektra

--

Zmeny v smerovaní spoločnosti priniesli aj výrazné personálne pohyby. Spoločnosť sa zo slovenského startupu rozrástla na nadnárodnú korporáciu, ktorá najviac získava na západných trhoch. „Je pravda, že z manažérskeho tímu Piano Media z roku 2011 je v súčasnom vedení iba jeden človek. Každopádne spoločnosť vyrástla zo slovenského startupu na medzinárodnú SaaS spoločnosť sídliacu vo Veže slobody (One World Trade Center) v New Yorku. Obmena je preto prirodzená,“ hovorí David Brauchli.

Súčasný CEO Piana, Trevor Kaufman, šéfoval pred fúziou spoločnosti Tinypass. Finančný šéf Alex Franta pochádza z Piano Media, šéf zodpovedný za zisky korporácie Peter Richards zasadol na svoju stoličku takisto po americkom rebrande,  globálny riaditeľ rozvoja firmy Jonas Rideout pochádza z Tinypass, globálny analytický riaditeľ Robert Neundlinger je ešte z Piano Media, zatiaľ čo ďalší manažéri pochádzajú hlavne z amerických „novofúzovaných“ spoločností.