Dáta? Áno, ale operátor zarába na hlase

Aj vy si platíte operátora zameraného na dobré datové balíčky? Mali by ste vedieť, že mu stále zarábate na hlasových službách

Hoci tlačíte na dáta, zisk tečie hlavne z telefonovania a esemeskovania. Tak by sa dal zhrnúť hlavný trend, ktorý zažívajú obchodníci slovenských operátorov. Skupina Slovak Telekom dosiahla za prvý polrok tohto roka celkové konsolidované výnosy na úrovni 372 miliónov eur. Väčšinu z toho zarobili hlasové služby.

"Všeobecne sú to stále hlasové služby. Ak sa na to však pozrieme z hľadiska medziročného rastu výnosov, ťahúňom je v oblasti služieb pevnej siete predovšetkým digitálna televízia a v oblasti služieb mobilnej siete zase mobilný internet," hovorí hovorca Slovak Telekom Martin Vidan.

Ako hovorca naznačuje, trend hlasu nepraje. Aj hlasové služby ťažia z toho, že sa predávajú v balíkoch s dátovými produktami. V prípade Slovak Telekomu ide o populárny Chytrý balík, pričom ponuka kombinuje dve alebo tri pevné služby - pevnú linku, pevný širokopásmový internet a televíziu.

"Zákazníci stále vo veľkej miere využívajú volania i správy, ale pravdou je, že v súčasnosti sú v kurze najmä mobilné dáta. V tomto smere sledujeme dlhodobo výrazne rastúcu prevádzku, u užívateľov iPhone prístrojov či vyšších modelov s OS Android medziročne aj o desiatky percent, " uvádza Martin vídané.

Ako pokračuje, so zvyšujúcim sa záujmom o mobilné dáta súvisí aj záujem o mobilné aplikácie. V tomto smere ponúka Slovak Telekom napríklad Deezer, Evernote, Wunderlist, Magisto, Sygic, či Airbnb.

Krok s trendom chce držať aj O2 ovládaný českou materskou spoločnosťou PPF. Hoci na Slovensku zarobil väčšinu z polročných výnosov 117,3 milióna eur na hlase, uvedomuje si aj rast dátového sektora.

"V prípade dátových služieb je samozrejme dôležitý objem dát ponúkaných v primeranej cene. Drvivá väčšina zákazníkov mobilné dáta využíva štandardne. Existuje však skupina zákazníkov, ktorí sú neustále on-line. Pre nich ponúkame nadštandardné objemy mesačných balíčkov, ktoré dostatočne pokryjú nároky aj tých najnáročnejších," uvádza hovorkyňa O2 Slovensko Martina Jamrichová.

Dodáva však, že aj naďalej plánuje O2 lákať skôr zákazníkov, ktorí sa rozhodujú podľa ceny hovorov.

Podobne rozmýšľa aj spoločnosť Orange Slovenko. "Kľúčovou ponukou, ktorá Orange odlišuje od konkurencie, je ponuka Navzájom zadarmo. Vďaka Navzájom zadarmo si môže skupina piatich blízkych telefonovať a posielať správy zadarmo. Jediná podmienka je, že zakladateľ skupiny musí mať paušál s mesačným poplatkom aspoň dvadsať eur," hovorí zástupkyňa Orange Slovensko Alexandra Piskunová.

--

Čítajte aj:

Vláda zachraňuje takmer 50 miliónov eur na elektronizáciu

Apple iPhone 6s a iPhone 6s Plus na pultoch

Elektronizácia štátnej správy je hanbou celého politického spektra

Kellner chce kúpiť pražskú hanbu. Má opciu na Opencard

--

Čo sa týka mobilných dátových služieb, zákazníci Orange môžu voliť mobilný internet a internet do mobilu. Klasická je aj ponuka pevných dátových služieb.

Aj keď ide v slovenskej realite stále o vedľajší produkt, operátori si uvedomujú, že mu bude patriť zajtrajšok. Jasne o tom hovoria čísla. "Potvrdzuje sa trend neustáleho rastu mobilných dátových služieb. K 30. júnu 2015 zákazníci preniesli 5,62 milióna GB dát, čo je 45procentní medziročný nárast," uvádza Piskunová.

Revolúciu sľubuje "nový" operátor - spoločnosť Swan. Tá po úspešnej dražbe voľných mobilných frekvencií sľubovala zákazníkom úplne novú ponuku s apelom na internet.

Slovenská pošta a spoločnosť SWAN predstavili novú značku, pod ktorou bude štvrtý mobilný operátor ponúkať svoje služby. Slovenský mobilný operátor bude pôsobiť na trhu pod značkou 4ka. Štvrtý mobilný operátor ponúka cenu za minútu hovoru, SMS a 1 MB dát na Slovensku aj v celej Európskej únii za 4 centy.