O hotely BHP je záujem. Firma vraj jedná so záujemcami

Spoločnosť BHP rukuje s viacerými záujemcami o predaji troch svojich hotelov. Mená ešte neprezrádza

Spoločnosť BHP rukuje s viacerými záujemcami o predaji troch svojich hotelov. Mená ešte neprezrádza

O hotely z portfólia Best Hotel Properties je záujem. Firma, za ktorou stojí finančná skupina J&T Finance Group sa rozhodla predať tri hotely, ktoré vlastní. Aktuálne už jedná s viacerými záujemcami. „Úlohou predstavenstva spoločnosti BHP je do konca kalendárneho roka naplniť mandát, ktorý mu dali akcionári -  teda predať tri hotely z portfólia. Momentálne prebiehajú rokovania so záujemcami, ktorých mená v tomto momente práve kvôli spomínaným rokovaniam, nemôžeme zverejniť,“ konštatuje pre biztweet hovorkyňa Best Hotel Properties Katarína Lettrichová.

Na predaj sú hotel Baltschug Kempinski v Moskve, Grand Hotel Kempinski vo Vysokých Tatrách a Crowne Plaza v Bratislave. BHP však hotely neopustí. „Zámerom BHP je všetky hotely spravovať pre majiteľa tak, ako je to napríklad v prípade Sheratonu,“ vysvetľuje Katarína Lettrichová.

Zmenou prešiel aj ďalší hotel z portfólia BHP. Vlajková loď Kempinski Hotel River Park Bratislava zmenil názov na Grand Hotel River Park, a Luxury Collection Hotel, Bratislava. Značka patrí hotelovej skupine Starwood. BHP hotel manažuje na základe zmluvy o franšíze.   

--

Čítajte aj:

Remetovej Dúhe pohrozili konkurzným konaním. Veriteľ návrh stiahol

Developer znižuje budovy v Petržalke. Projekt Slnečnice napreduje

Kištofovič chce budovať nových Baťovcov. Aj s Vavrom z HN

Penta sa chystá rok pred voľbami nakupovať mediálny priestor

Bratislavská burza rastie, sťažuje sa však na podmienky

CZ – Slovensko v Novákoch plánuje nový nábor

--

Best Hotel Properties je verejne obchodovateľná spoločnosť investujúca do hotelového priemyslu v regióne strednej a východnej Európy. BHP sa začala orientovať na hotelový segment v júni 2009 a jej akcie sú kótované na Burze cenných papierov v Bratislave od septembra 2009. Základné imanie spoločnosti je vo výške 350,25 milióna eur.