Penta sa chystá rok pred voľbami nakupovať mediálny priestor

Nová mediálna agentúra finančníkov z Penty má začať nakupovať mediálny priestor. Nevylučuje ani iných klientov

Nová mediálna agentúra finančníkov z Penty má začať nakupovať mediálny priestor. Nevylučuje ani iných klientov.

„Media and Digital Services nie je PR agentúrou, ale mediálnou agentúrou, ktorá by mala postupne zastrešiť nákup reklamného mediálneho priestoru pre celé portfólio Penty na Slovensku,“ vysvetľuje biztweet.eu mediálny zástupca Penta Investments Gabriel Tóth.

Firma bude mať na starosti nakupovanie reklamného priestoru v slovenských médiách, ktoré doposiaľ Penta Investments neovládla. Už dávnejšie sa predstavitelia finančníkov z Penty otvorene priznali, že priestor v médiách nakupujú preto, aby mali lepšiu obrannú pozíciu v prípade politickej informačnej vojny, ktorá pred budúcoročnými parlamentnými voľbami hrozí. Niektoré média zároveň polemizujú o tom, že finančná skupina podporuje politickú stranu Sieť.

„Naším primárnym cieľom je, aby firmy z portfólia Penty nakupovali mediálny priestor cez našu mediálnu agentúru,“ hovorí o biznisových príčinách založenia Media and Digital Services Tóth.

--

Čítajte tiež:

Bratislavská burza rastie, sťažuje sa však na podmienky

CZ – Slovensko v Novákoch plánuje nový nábor

Šéf pošty pre biztweet: Nemôžem brať to, že sa firma riadi zospodu

Veriteľ chce poslať pivovar Kaltenecker do konkurzu

Súd stopol konkurz Railway Casted Components

Černák chce stavať v Bratislave. Zbúra hotel v centre

Penta vydala dlhopisy. Požičala si desiatky miliónov

--

Podľa mediálneho zástupcu Penty firma dokonca neodmieta ani spolupráci s inými spoločnosťami. „Ak sa agentúre podarí presvedčiť výsledkami svojej práce, kvalitou a efektivitou aj iných klientov, nebude sa takejto spolupráci brániť.  Keďže klientom bude chcieť zabezpečiť čo najvyššiu efektivitu a kvalitu mediálnej kampane, spolupracovať bude so všetkými relevantnými médiami na trhu,“ dodáva Gabriel Tóth.

Penta pôsobí na slovenskom mediálnom trhu cez spoločnosť News and Media Holding, ktorá ovláda spoločnosti 7 Plus, Trend Holding a Centrum Holdings. Penta získala vlani získala aj 45percentný podiel vo vydavateľstve Petit Press.