Černák chce stavať v Bratislave. Zbúra hotel v centre

Omega Investments, za ktorou stojí Ľudovít Černák a východný kapitál, chystá v centre hlavného mesta obchodné centrum

Omega Investments, za ktorou stojí Ľudovít Černák a východný kapitál chystá v centre hlavného mesta obchodné centrum.

Stáť má na mieste súčasného hotela Park In Danube. Hotel podľa informácií biztweet.eu bolo treba sanovať. Spoločnosť sa však rozhodla radšej ho zbúrať a postaviť na jeho mieste polyfunkčný objekt. Na to prečo a koľko bude zmena stáť nám Ľudovít Černák, ani autorka projektu zatiaľ neodpovedali.

„Zámerom investora je asanovať existujúcu budovu hotela a na jej mieste postaviť nový polyfunkčný objekt s plochami pre obchod a služby, administratívnymi priestormi, doplnením o funkciu bývania a súvisiacimi parkovacími miestami v počte 460 umiestnenými v podzemnej parkovacej garáži,“ uvádza projekt "Nové BRC - Polyfunkčný objekt" podstúpený skúmaniu EIA.

Starý hotel firma navrhuje zbúrať. Je otázne, aký názor na to budú mať pamiatkari. Firma by chcela kancelárie, obchody, parkovanie aj byty stavať v budúcom roku. Centrum ráta so štyrmi podzemnými a šiestimi nadzemných poschodiami so siedmym strešným podlažím. Administratíva má predstavovať 60 percent objektu, zvyšok budú obchody a niekoľko desiatok bytov. Dokončiť projekt minimálne za desiatky miliónov eur chce Omega Investments do konca roka 2019.

--

Čítajte viac: 

Penta vydala dlhopisy. Požičala si desiatky miliónov

Operovať s platbami smie na Slovensku len 11 subjektov

Aupark v Česku sa rozrastá. HB Reavis expanduje

Delta Defence sa nateraz zachránila. Konkurzné konanie zastavili

Ikea plánuje megasklad. Pripravuje slovenskú expanziu

J&T chce z Westend vyťažiť čo sa dá. Plánuje rozšírenie

Stavbári smerujú ku krachu. Po tragickom hospodárení

--

Omega Investments je skupina ovládaná exministrom hospodárstva a známym zbrojárom Ľudovítom Černákom, Filipom Černákom spolu so skupinou investorov z Ruskej federácie a Kazachstanu.