Penta vydala dlhopisy. Požičala si desiatky miliónov

Finančná skupina Penta Investments si na nové projekty požičala desiatky miliónov

Podľa údajov Národnej banky Slovenska, spoločnosť Penta Funding Public emitovala firemné dlhopisy s nezvyčajnou aktivitou. Len za mesiac jún dvakrát. Podčiarkuje to plány finančnej skupiny, ktorá si emisiami dlhopisov financuje napríklad nové investičné projekty.

„Penta emituje dlhopisy ako juniorný dlh na financovanie svojich projektov alebo ako holdingový dlh na financovanie buď prevádzky holdingu, investície do svojich projektov, manažmentu likvidity holdingu alebo na servisovanie holdingového dlhu,“ konštatuje pre biztweet.eu mediálny zástupca Penty Gabriel Tóth.

Ako Tóth pokračuje, Penta emituje privátne emisie pre klientov Privatbanky ako aj verejné emisie dostupné verejnosti, schvaľované regulátorom, buď v eurách alebo v českých korunách.

"Za prvých 5 mesiacov roku 2015 Penta emitovala bondy v hodnote približne 82 miliónov eur, pričom zhruba 41 miliónov eur bolo použitých na splatenie predchádzajúcich emisii (riadne, ale aj predčasne). K 31. máju 2015 ma Penta emitované bondy v hodnote približne 388 miliónov eur,“ dopĺňa Gabriel Tóth.

--

Čítajte tiež:

Penta pokračuje v rozširovaní Bratislavy. Žiada povolenie pre Bory Home

Penta vstoupila do medií a zatlačila na reality. Její čistý zisk však klesl

Lekárnik z Karlových Varov: Penta ma zlikvidovala

Penta je s Florentinem spokojená. Prodej však nevylučuje

Tak áno Penta kúpila SME. Vrátite sa do práce?

--

Penta je stredoeurópska investičná skupina založená v roku 1994. Pôsobí najmä v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, maloobchodu a v realitách. Spravuje jediný fond svojich partnerov, akcionárov spoločnosti. Penta pôsobí vo viac než desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, Bratislave, Varšave a Mníchove.

Skupine Penta Investments vlani klesol čistý zisk o 30 percent na 70 miliónov eur. Aktíva spoločností, ktoré má skupina v portfóliu, vzrástla o tri percentá na 6,7 miliardy eur.

 

 

Fotozdroj: PR