Poórov projekt otvoria v auguste. Stáť bude 30 miliónov eur

City Arena, ktorá okrem dotovaného štadióna prinesie veľkopodnikateľovi Poórovi aj obchodné centrum, otvorí v auguste.

City Arena, ktorá okrem dotovaného štadióna prinesie veľkopodnikateľovi Poórovi aj obchodné centrum, otvorí v auguste.

Štadión, ktorý dostal majiteľ Spartaku Trnava Vladimír Poór od mesta za euro, onedlho otvorí brány pre verejnosť a pomaly nadobúda svoju finálnu podobu.

City Arena otvorí svoje brány nielen pre futbalových fanúšikov ale aj nakupujúcich. Termín otvorenia je naplánovaný na 21-23. augusta, čo núti všetkých zainteresovaných naberať na obrátkach.

Aktuálne informácie o stavbe nám poskytol predseda predstavenstva City Arena a City Arena PLUS Pavol Adamec ,,Momentálne sa realizuje úplná rekonštrukcia západnej tribúny, súčasne sa dokončujú interiéry priestorov pre štadión. V nákupnom centre sa pracuje na vnútornom vybavení interiérov a dokončuje sa opláštenie. Na záver  samozrejme budeme upravovať celé okolie stavby vrátane prekrytej pešej zóny.“

Okrem nákupných možností poskytne City Arena aj množstvo pracovných miest. Podľa odhadov by si tu malo nájsť prácu viac ako 500 ľudí.

Trnavský štadión je najväčšia súkromná investícia v Trnave, ktorá už narástla na mieste starého futbalového štadióna. Investorom City-Areny je skupina EuroMax Slovakia. Štadión je projektovaný podľa parametrov a požiadaviek UEFA a FIFA.

Kapacita štadiónu je 19 200 miest a súčasťou štadióna je aj dvojpodlažné podzemné parkovisko, administratívne priestory a obchodné centrum s multikinom. Obchodné priestory zaberajú plochu 23.660 m2 , parkovanie je naplánované pre 1 000 áut a v multikine bude viac ako 600 miest.

--

Čítajte viac:

Váhostav ide vyrábať zisky. Oživuje Jarabiny a výrobu v normálnom režime

Penta pokračuje v rozširovaní Bratislavy. Žiada povolenie pre Bory Home

HB Reavis dokončuje autobusovú stanicu. Požiadala o posledné povolenia

Slovákov grécky výpredaj nezaujíma. Vzájomný obchod je na nule

V centre Michaloviec postavia obchodné centrum za osem miliónov

Vladimír Poór je na scéne vďaka Mečiarovi. Štýl podnikania nemení

--

Momentálne je z pohľadu kapacity najväčším štadiónom na Slovensku štadión v Považskej Bystrici, ktorý dokáže prijať 20 000 návštevníkov. Aj keď hrá Považská Bystrica 8. ligu, aj po dostavaní trnavského štadióna bude mať stále najväčší štadión na Slovensku. Trnavskému bude k dosiahnutiu prvenstva chýbať takmer 1 000 miest.

Predpokladaná výška nákladov na celý komplex siahala do výšky 27 mil. eur,  no ako nám potvrdil Pavol Adamec, náklady sa pomaly blížia k tridsiatke. Dôvodom sú nepredpokladané náklady pri rekonštrukcii západnej tribúny a zvýšenie štandardu vybavenia štadióna v oblasti IT technológií. 5 miliónov eur dostala City Arena, za ktorou stojí údajný sponzor SMER – SD a bývalý člen HZDS Vladimír Poór, od vlády, vrámci projektu rekonštrukcie futbalových štadiónov.  

Už niekoľko mesiacov pred otvorením mala CITY ARENA prenajatých viac ako 90% prevádzok, ktorých súčasťou bude aj hotel. Momentálne je k dnešnému dňu prenajatých už 95% a zvyšok je v rokovaní o zmluvách s viacerými záujemcami.

V prevádzke bude dalších viac ako 120 obchodov medzi ktorými budú známe značky  H&M, New Yorker, Reserved, Mojito, Sinsay, Lindex, CCC, Deichmann, Camaieu, Tally Weill, Orsay, Tchibo, Fann, Kara, Otto Bergh, Ecco, Ortika Zeiss, Apple, Lewis, Slovenská sporiteľňa, Tatrabanka, DM Drogeria, Pupa, Dráčik, Domoss, všetci mobilní operátori - Slovak Telekom, O2 a Orange. Ku komplexu budú patriť aj obchody so športovým tovarom Intersport a A3 a ručná autoumyváreň Max Wash a obchody s exkluzívnym tovarom ako Michael Kors, DKNY, či Calvin Klein .

 

 

Veronika Petrášová 

Zdroje : www.cityarenatrnava.sk, www.trnavskyhlas.sk, www.teraz.sk

Fotozdroj: City Arena