Slovensko rieši pre reguláciu hazardu 11 žalôb

Firmy prevádzkujúce hazardné služby na slovenskom internete žiadajú od štátu milióny eur.

Novela zákona o hazardných hrách, ktorá platí od začiatku roka 2018 im podľa ich názoru bráni v slobodnom prístupe na trh a vytvára štátny monopol. Informácie Biztweetu sa potvrdzujú a od Finančného riaditeľstva žiadajú na Krajskom súde v Banskej Bystrici milióny eur ušlého zisku a odškodného.

„Finančná správa eviduje 11 žalôb. Ani jedna však nie je žalobou o náhradu škody. Vzhľadom na to, že konania neboli ešte právoplatne ukončené, nemôžeme zverejňovať podrobnosti,“ tvrdí Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky.

Pre nové prísne pravidlá, ktoré tvrdo sankcionovali ktoréhokoľvek nelicencovaného prevádzkovateľa online hazardných hier v slovenskej mutácii, prišla na Slovensko kritika aj z európskych regulačných orgánov. Podľa nich sa štát snaží vytvoriť monopol pre štátnu akciovku Tipos.

Novela zákona o hazardných hrách upravila okrem iného koncentráciu výherných prístrojov, videohier a ruliet, poslala ich výlučne do herní.

Čítajte aj:

Jedna pani povedala: Kažimírov audit

Kažimír chce posilniť obchodovanie s cennými papiermi. Nevylučuje zmeny zákonov

Sprísnené podmienky v oblasti online hazardu mali obmedziť dostupnosť hazardných hier, ktoré sú prevádzkované bez udelenia alebo vydania príslušnej licencie podľa slovenských právnych predpisov a ktoré prostredníctvom internetu ponúkajú najmä zahraničné spoločnosti za ponechania štátneho monopolu v oblasti online hazardných hier.

Po žalobách a kritike z Bruselu teraz ministerstvo financií hasí požiar. Ako Biztweet informuje, čerstvo upravený zákon sa bude zase meniť, minister Peter Kažimír sľubuje predložiť nové znenie legislatívy v septembri.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope