V Bory Retail Zone kreslia hotel

O pozemky Penty má záujem nový investor. Chcel by v Bratislave postaviť nový hotel.

Medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves možno vyrastie nový hotel. Spoločnosť Bory, za ktorou stojí finančná skupina Penta, žiada povolenia pre stavbu ubytovacieho zariadenia v zóne Bory Retail Zone.

Ako Biztweetu prezrádza hovorca skupiny Gabriel Tóth, samotná skupina nechce na danom mieste stavať. V Bory Retail Zone predáva pozemky, väčšinou na retail využitie. „O EIA a územné rozhodnutie projektu tretej strany žiadame ešte my, v tomto prípade sa jedná o hotel. Po získaní územného rozhodnutia sa predaj pozemku zavŕši a za projekt a jeho výstavbu už zodpovedá nový vlastník,“ vysvetľuje Tóth.

Kto má o výstavbu hotela záujem zatiaľ nie je jasné. Projekt sa má realizovať v zóne, kde boli v minulosti navrhnuté zastávky MHD. Tie dnes stratili opodstatnenie pre novú infraštruktúru, ktorú vybudovala Penta pri stavbe obchodnej zóny Bory Retail Zone.

Čítajte aj:

Penta chystá ďalší projekt vo Varšave. Za 60 miliónov

Penta pokračuje v rozširovaní Bratislavy. Žiada povolenie pre Bory Home

V Bratislave vyrastie nový showroom Hyundai

Hotel, ktorý by mal 6 nadzemných a jedno podzemné podlažie s parkoviskom chce spoliehať hlavne na výhodnú lokalitu neďaleko diaľnice.

„V suteréne budú umiestnené parkovacie miesta pre hostí a zásobovanie, blok technického zariadenia budovy, zázemie gastronomickej prevádzky a ďalšie obslužné priestory. Vjazd do suterénu je orientovaný na juhozápad a hlavný vstup do hotela na severovýchod. Na prvom nadzemnom podlaží je za hlavným vstupom navrhovaný vestibul s recepciou, z ktorého sa vstupuje do gastronomickej prevádzky – reštaurácie s barom a terasou pre asi sto hostí. K reštaurácii prislúcha kuchyňa s obslužnými priestormi a hygienické zariadenia. Na druhom až šiestom nadzemnom podlaží bude hotel poskytovať ubytovacie služby. Na každom podlaží bude k dispozícii 19 dvojlôžkových izieb s kúpeľňou. Z každej izby je možnosť výstupu na terasu,“ popisuje technické detaily dokument investora.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope