Lemešani: Prečo som napísal knihu o Babišovi

Pravda je len jedna, ale jej interpretácií najmenej tisíc. Rozhodnutie napísať publikáciu Z Bureše Babišem sa nerodilo ľahko.

Bez nutnosti zaťažovať čitateľa rolou investigatívneho novinára, ktorý roky hľadá cestu, ako širokej verejnosti zrozumiteľne vysvetliť dôležitosť preukazovania faktov, by som vám rád ako ľuďom, ktorí majú záujem o dianie okolo seba, predstavil publikáciu Z Burese Babišom.

Kniha pojednáva o všetkom podstatnom, čo sa udialo v živote socialistického manažéra, šikovného podnikateľa, agresívneho oligarchu a nakoniec aj mocného politika Andreja Babiša.

Ako autor si som vedomý popularity, ktorú v čase prípravy publikácie Babiš požíva. Jasne hmatateľná bola u agresívnych reakcií ľudí, ktorých sa obľúbenosť umného politického marketéra nijako nedotýka, ale boli ju v našej konfrontácii ochotní obhajovať na rôznych miestach a v rôznom čase.

Aj keď kritika mojej práce a nespočetné slovné ataky neboli ničím príjemným, už počas prípravy Z Burese Babišem ma presvedčili o tom, že slovenský oligarcha v službách českej politiky (alebo je to naopak?) predstavuje nezvyčajný fenomén, polarizujúci českú spoločnosť. Buď ste s Babišom, alebo proti nemu. Stred neexistuje a akýkoľvek náznak kritiky znamená, že ste skorumpovaný sympatizant Babišových politických a biznis sokov.

Nová kniha o Babišovi: Z Bureše Babišem je v predaji

Ešte predtým, než sa do publikácie začítate, vezmite na vedomie fakt, že jej prostredníctvom nechcem ovplyvniť politické dianie. Hoci sa mi podarilo prvé kusy zverejniť pred snemovnými voľbami 2017, nešlo o zámer.

Dôkazom môže byť fakt, že o podporu pre vznik knihy som sa neúspešne uchádzal viac ako rok predtým.

Z Bureše Babišem viete objednať v eshope, alebo jednoduchým mailom na adrese marketing@biztweet.eu

Knihu nijako nepodporil žiadny politický, záujmový a bohužiaľ ani neziskový subjekt. Náklady na výrobu vrátane mojej nemalej absencie v redakčnej práci, ktorou sa živím, sa mi podarilo čiastočne pokryť predobjednávkami skvelých súkromných podporovateľov v crowdfundingovej kampani.

Čítajte ďalšie komentáre:

Keď nie je počuť potlesk. Región V4 zahalený v zmätených emóciách

TPP vstáva z mŕtvych. Voľný obchod má nádej aj v ére Trumpa

Tvrdý alebo mäkký brexit? Hrozí tresnutie dverami

Projekt nemá zhadzovať Babiša ani ako politika ani ako podnikateľa. Andrej Babiš je nesporne výnimočná a nadaná osobnosť. Problémom je len to, že v niektorých bodoch jeho kariéry zámerne zahmlieva, alebo dokonca klame.

To si v úlohe podnikateľa dovoľujú mnohí oligarchovia. Ten, o ktorom pojednáva táto publikácia, však ani po dlhoročnom pôsobení v politike nepochopil, že keď drží v rukách peniaze verejné, nesmie pripustiť žiadne polemiky, nieto priame lži.

Začítajte sa do Z Burese Babišem a spoznajte príbeh unikátneho podnikateľa, ktorý od čias socializmu až po dnešok vystihuje vývoj osobnosti československého oligarchu a charakterov našich národov.

 

 

 

Tomáš Lemešani

Zaregistrujte sa a získajte exkluzívne info z Biztweetu. Ak ho chcete iba podporiť, posilnite nezávislú žurnalistiku na účte IBAN CZ8920100000002100602454. Ďakujeme