Asseco s biznisom pre Európsku vesmírnu agentúru

Poľská pobočka spoločnosti Asseco získala kontrakt na prestížnu spoluprácu s Európskou vesmírnou agentúrou (ESA).

Asseco získala zmluvu na výstavbu nových nástrojov, ktoré podporujú prácu európskeho satelitného systému. Ako uvádza wnp.pl, realizácia dvoch projektov v hodnote takmer 1,8 milióna zlotých, teda asi 400 tisíc eur bude trvať 12 mesiacov.

V projekte bude firma vyvíjať nové nástroje používané v systéme EGNOS. Ich úlohou je okrem iného analýza údajov potrebných pre správny výpočet úprav pre satelitné navigačné systémy, používané v medzinárodnej leteckej a námornej doprave. Asseco bude zodpovedná tiež za rozšírenie rozsahu údajov používaných v systéme dát z prevádzky v druhej polovici decembra 2016.

Čítajte aj:

Šéf vesmírnej agentúry pre biztweet: Galileo je príležitosťou pre české firmy

4ka chce do konca roka pokryť 8 z 10 Slovákov

Slovenská UMC sa spojila so Sharp a Skytec

Ako uvádza Zdzislaw Wiater, zástupca riaditeľa odboru verejnej správy Asseco Poland SA, firma bude prakticky zodovedná za bezchybné riadenie prevádzky dopravných lietadiel. „Tieto projekty sú pokračovaním úloh, ktoré už boli vykonané Assecom pre potreby Európskej vesmírnej agentúry. Tento sektor bude v blízkej budúcnosti jedným z najrýchlejšie rastúcich na svete. Je preto dôležité, že pri práci s týmito typmi projektov, získame vedomosti a skúsenosti potrebné na vykonanie ďalšej, zložitejšej činnosti,“ hovorí Wiater.

 

Biz

Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, alebo kúpou predplatného