Pod Pustým hradom rastie nové sídlisko. Pribudne 70 bytov

Developer chystá vo Zvolene stavbu nových obytných priestorov. Do dvoch rokov v nich pribudne 70 bytov.

Developer chystá vo Zvolene stavbu nových obytných priestorov. Do dvoch rokov v nich pribudne 70 bytov.

„Navrhovateľ plánuje v dotknutom území - v lokalite pod Pustým hradom, pri ulici Pod Dráhami výstavbu nového obytného komplexu. Územie je v súčasnosti čiastočne zastavané jestvujúcim areálom turistickej ubytovne. Zámerom investora je vybudovať v danej lokalite obytný komplex – zabezpečujúci bývanie s príslušnými parkovacími plochami,“ uvádza developer Agnos.

Približne 200 nových obyvateľov komplexu bude smieť využívať taktiež maloobchodné priestory, s ktorými projektová dokumentácia predložená k posúdeniu vplyov na životné prostredie počíta.

stavebníctvo ilustračka

Developer chystá vo Zvolene stavbu nových obytných priestorov. Do dvoch rokov v nich pribudne 70 bytov.

 

Investor aktuálne obdržal kladné stanovisko krajského odboru životného prostredia. Chcel by s výstavbou začať už na jar budúceho roku. Kolaudácia by bola podľa jeho odhadu možná po 24 mesiacoch.

Čítajte aj:

Kmotrík postaví v Banskej Bystrici stovky bytov

Pri Košiciach chcú rozšíriť skipark. Zhltne 13 až 31 miliónov

Kmotríkovi sa v Bratislave darí. V Rači dostal lukratívne pozemky

--

„Urbanistický koncept návrhu plne rešpektuje podmienky dané Územným plánom mesta Zvolen. Rozbor priestoru v tejto časti mesta dáva predpoklady pre rozvoj s prepojením na oddychové zóny mesta - lokalitu Červeného medokýša a Pustého hradu ako i samotné centrum mesta. Lokalita Pod Pustým Hradom tvorí širšie centrum mesta, čo sa odráža vo funkčnej náplni a architektonickom výraze navrhovaného areálu a objektu. Navrhovaný obytný komplex bude umiestnený východne od jestvujúceho areálu Zimného štadióna. Južne od navrhovanej stavby je horský masív Pustého Hradu, zo severnej strany sú to objekty bývalého mäsokombinátu. Východne je svahovitý pozemok Štátneho veterinárneho ústavu,“ popisuje lokalitu investor.

Firma počíta s rekonštrukciou pôvodného objektu turistickej ubytovne a výstavbou štyroch nových obytných domov.

 

 

 

Biz

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454