Ako sa zrodila myšlienka zjednodušiť biznis: Inšpirovali sa v USA

Poľsko - americká softvérová firma Astrafox sa inšpirovala v Californii. Jej riešenia dnes používajú zákazníci ako KFC, Deutsche Bank, Bisnode, Starbucks alebo Sodexo

Vznikli v roku 2010 a po dvojročnom vývoji prišli na trh s prvou verziou produktu automatizácie pracovných procesov. „V minulosti som pracoval na implementácii workflow procesov založených na amerických produktoch ako sú Captaris, OpenText alebo SharePoint. Poznal som preto silné a slabé stránky týchto produktov. Sníval som o tom vytvoriť niečo pružnejšie s ľahšou implementáciou. Rozhodol som sa teda navrhnúť nový vlastný produkt,“ popisuje začiatky spoločnosti Astrafox jej viceprezident Przemysław Sołdacki.

Ako pokračuje, v USA nebolo ľahké uspieť. Vo svetovej IT mekke nebolo ľahké nájsť si miesto. Na trhu bolo viac softvérov, ktoré ponúkali kvalitnú automatizáciu pracovných procesov už dávnejšie. Soldackeho projekt, nazvaný Amodit sa preto zameral na zjednodušenie aplikovateľnosti a používania softvéru.

„Celý sektor IT smeruje k SaaS modelu, čo je prospešné pre pre zákazníkov i dodávateľov. V skutočnosti stále SaaS generuje menej ako 20 percent našich príjmov, ale rastie. Potrebuje posun v psychológii a vnímaní zákazníkov,“ hovorí Soldacki.

Projekt vývoja produktu Amodit bol od začiatku financovaný samotnými zakladateľmi. Po získaní dotácie z Národného výskumného a vývojového centra došlo k rozrastu firmy až do dnešnej podoby so zhruba 30 zamestnancami.

Automatizáciu wrokflow Amodit začali postupne využívať významnejšie mená. Dnes ich softvér používajú giganti ako KFC, Deutsche Bank, Bisnode, Starbucks, Burger King, alebo Sodexo. Výnimkou však nie sú ani menšie firmy. Práve na ne sa chce firma v súčasnosti zamerať a ukázať im výhody Amoditu. Soldacki preto nerád vyzdvihuje jedného klienta pred ostatnými.

Čítajte aj: 

Finančníci zaberajú tiež virtuálny priestor. Zarábajú miliardy

"Ruský facebook" VK.com láka českých xenofóbov aj stalinistov

Seznam vlani bodoval hlavne mapami. Google vedie v mobilite

--

„Chcem sa zamerať na neustále zlepšovanie produktu a získavanie nových zákazníkov. Moja vízia je mať skvelý produkt s jednoduchým použitím. Potom uvidíme, čo bude ďalej,“ dodáva Soldacki.

Ak si chcete tento produkt vyskúšať, napíšte nám správu na adresu marketing@biztweet.eu . Biztweet je exkluzívnym partnerom pre distribúciu softvéru na slovenský a český trh. Vieme vám vďaka tomu ponúknuť bezplatnú skúšku, alebo zvýhodnenú cenu pre tento produkt. Radi Vám odpovieme na akékoľvek otázky.