Dankov projekt končí fiaskom. Nový Poprad potopil investora

Exprimátor Popradu sľuboval pred voľbami nové byty. Miesto toho skrachoval projekt aj jeho investor

Projekt, ktorým si exprimátor Popradu Anton Danko naháňal pred voľbami popularitu končí fiaskom. Miesto sľubovaného sídliska Nový Poprad mestu ostali iba nevyužité pozemky a rozostavaná budova.

Takmer presne do roka od minuloročného kroku mesta, ktoré vypovedalo zmluvy o prenájme investorovi, končí aj investor samotný. Spoločnosť Tenzona Invest, ktorá projekt ani po piatich rokoch od plánovaného začiatku nespustila, smeruje do konkurzného konania.

Ako sa ukázalo, financovanie Nového Popradu nebolo pre Tenzonu jediným problémom. Spoločnosť neplatila ani Sociálnej poisťovni a Finančnej správe. Práve Daňový úrad v Bratislave teraz žiada úpadok spoločnosti.

Firma pri Poprade plánovala v prvej etape na darovaných pozemkoch od mesta smerom na Spišskú Teplicu sedempodlažný objekt s celkovým množstvom 64 bytov s výmerou od 51 po 109 štvorcových metrov.

Prvú etapu mala dokončiť na jar 2014 pri nákladoch vo výške 4,5 milióna eur. Na prízemí mali pribudnúť aj nebytové priestory pre občiansku vybavenosť.

--

Čítajte tiež: 

Penta vydala dlhopisy. Požičala si desiatky miliónov

Operovať s platbami smie na Slovensku len 11 subjektov

Aupark v Česku sa rozrastá. HB Reavis expanduje

Delta Defence sa nateraz zachránila. Konkurzné konanie zastavili

Ikea plánuje megasklad. Pripravuje slovenskú expanziu

J&T chce z Westend vyťažiť čo sa dá. Plánuje rozšírenie

Stavbári smerujú ku krachu. Po tragickom hospodárení

--

V rámci celého projektu mal Nový Poprad na celkovo 3,7-hektárovom pozemku priniesť desať budov s celkovým množstvo okolo 260 bytov. 

Projekt, ktorý dlhodobo podporoval bývalý primátor mesta Poprad Anton Danko hral aj politickú rolu. Dankovi, ktorý pod Tatrami vládol 12 rokov, pomáhal udržiavať sľuby o nových, cenovo dostupných bytoch pre mesto. Časť z nich mal Poprad vlastniť a prenajímať sociálne slabším. Nesplnený sľub sa napokon spolupričinil k porážke Antona Danka v posledných mestských voľbách.