Kmotríkov Grafobal porastie

Spoločnosť Grafobal veľkopodnikateľa Ivana Kmotríka rozširuje výrobu v Skalici.

Firma chce dostavať tamojší areál rozšírením súčasnej výrobnej haly. V nových prietoroch má 30 zamestnancov pracovať na linke výroby vlnitej lepenky.

„Do haly budú premiestnené dva výsekové stroje pre výsek obalu žiadaného tvaru, tri lepiace stroje pre zlepenie obalu z vlnitej lepenky a dva ovinovacie stroje pre zabalenie hotových výrobkov na expedíciu,“ uvádza Grafobal v projektovej dokumentácii.

Nová výroba má zvýšiť produkciu Grafobalu, ale aj šetriť energie, ktoré doposiaľ firma na výrobu v starých priestoroch vynakladala.

Čítajte aj:

Ruské investície na Slovensku sankciami netrpia

11 najlepšie zarábajúcich reťazcov. Kto je kráľom Slovenska?

„Po základnej prestavbe jednotlivých pôvodných objektov, prístavbe nových výrobných hál, skladu základných surovín, zakladačového skladu, skladu výsekových foriem, haly prípravy hárkov bola rozšírená aj hlavná výrobná hala, dostavaný sklad hotových výrobkov a zastrešený priestor pred expedíciou vrátane úpravy komunikácií a spevnených plôch. Ďalší rozvoj firmy GRAFOBAL, akciová spoločnosť v tejto časti mesta Skalica bude pokračovať dostavbou na voľných plochách vo výrobnom závode,“ uvádza investor.

Firma chce aktuálnu expanziu začať v polovici budúceho roka, nová linka by mala byť hotová v roku 2020. Spoločnosť Grafobal, akciová spoločnosť v roku 2017 zvýšila zisk o 101 percent na 1,518 milióna eur.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope