TMR investuje v Špindlerovom mlýne miliardu. Vybuduje nové lanovky

Finančníci z Tatry Mountain Resorts (TMR) spúšťajú historicky najväčšiu českú investíciu. Za miliardu korún prepoja lokality Svatý Petr a Medvědín

Finančníci z Tatry Mountain Resorts (TMR) spúšťajú historicky najväčšiu českú investíciu. Za miliardu korún prepoja lokality Svatý Petr a Medvědín.

"Projekt odštartujeme už budúcu zimu, kedy chceme začať budovať dvojpodlažný parkovací terminál s kapacitou niekoľko sto vozov, z ktorého postupne povedú dve lanovky, jedna na Hromovka a druhá na Medvědín. Počas roka 2017 chceme realizovať vetvu na Hromovku s dvoma novými a kompletne zasněžovanými zjazdovkami. Okrem novej lanovky na Hromovke s dvoma novými zjazdovkami počítame s výstavbou ďalšej lanovky z P1 na Medvědín. Tým prepojíme oba špindlerovske areály," hovorí biztweetu hovorkyňa skiareálu Špindlerův mlýn Martina Voráčková.

Ako ďalej uvádza, vďaka novým zjazdovkám dosiahne špindlerovský areál až k Labskej nádrži, kde sa tiež napojí na existujúcu lanovku a zjazdovky. "V údolí Špindlu tak k súčasným piatim lanovkám pribudnú dve nové moderné lanovky, spomínaná lanovka na Mísečkách, štyri nové zjazdovky v obľúbených kategóriách modrá a modročervená a celková dĺžka tratí dosiahne ku štyridsiatim kilometrom," uvádza Voráčková.

Aktuálne investor čaká na získanie všetkých potrebných povolení. Ešte tento rok by malo dôjsť k zmene územného plánu. Na konci roka chce TMR získať územné rozhodnutie a stavebné povolenie. "V zime by sme radi začali stavať. Na parkovisku postavíme parkovací dom v spolupráci s mestom. Pripravíme úseky na lanovky a zjazdovky. Na jar ich osadíme technológiami. Či však v budúcom roku stihneme len jednu vetvu na Hromovku alebo či to urobíme celé naraz, to sa ukáže," hovorí Martina Voráčková.

Čítajte aj: 

Obchodný gigant Metro sa rozdelí na dve divízie

Ťažké časy v košických železiarňach. Čakajú ďalšie prepúšťanie

TMR naleje desiatky miliónov eur do Sliezska a Česka. Vyrúbe 36 hektárov lesa

--

Prepojenie Svatého Petra a Medvědínu plánuje firma dokončiť do piatich rokov. Lanovky, zjazdovky so zasnežovacím systémom, alebo parkovací dom vyjdú zhruba na miliardu korún. "Do budúcej zimnej sezóny v Špindlerovom Mlyne plánujeme investovať 210 miliónov korún, z toho ďalších 70 miliónov korún do nového zasnežovacieho systému na strane areálu Medvědín. Chystáme sa vložiť peniaze do moderných zasnežovacích spŕch, ktoré sa nám veľmi osvedčili a umožňujú nám sprevádzkovať zjazdovky v neporovnateľne kratšom čase v porovnaní s bežnými snežnými delami. Na Horních Mísečkách pribudne nová štvorsedačková lanovka, ktorá povedie až hore na Medvědín," menuje ďalšie investičné plány Martina Voráčková.

TMR prevádzkuje areály a hotely vo Vysokých Tatrách, Špindlerovom Mlyne, v Poľsku, taktiež vodný park Aquapark Tatralandia a niekoľko hotelov. Akcionári TMR sú finančníci z J & T, František Hodorovský alebo Miroslav Voštiar.

 

 

 

Odomknúť článok

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
Top

Biznis Biztweet Biznis

  • 5 Kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb

Golden Biztweet Golden

  • Získavate 10 kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb