Boris Kollár pre biztweet: Pár desiatok extrémistov zvládneme, ale tento nájazd nie

Hrozba pravicovej radikalizácie je malá. Vážnym problémom sú migranti. Mieni Boris Kollár v rozhovore pre biztweet

Volili by ste hnutie Sme Rodina?

Hrozba pravicovej radikalizácie je malá. Pár desiatok extrémistov zvládneme. Vážnym problémom sú migranti. Mieni podnikateľ a predseda hnutia Sme Rodina Boris Kollár v rozhovore pre biztweet

Biztweet: Hovoríte, že Slovensko treba chrániť zvonka. Už vieme, čo tým myslíte. Predpokladáte, že by zatvorenie hraníc hrozbu terorizmu negovalo?

Boris Kollár: Hrozba tu bude vždy, avšak vieme ju eliminovať na minimum. Musíme chrániť Slovensko a naše rodiny pred hrozbou radikálneho islamu.

Biztweet: Myslíte, že sú medzi migrantmi aj bezpečnostne rizikové osoby?

Boris Kollár: Jednoznačne áno. Stačí sa pozrieť na masaker v Paríži, kde to spravodajské služby potvrdili.

Biztweet: A čo ostatní, tí, ktorí skutočne unikajú pred ISIS do Európy. Je v poriadku, že ich na hranici zastavíme, zaobchádzame s nimi ako so zločincami a vykážeme ich do ich zničenej krajiny, kde prebieha krvavý konflikt?

Boris Kollár: Neviem o tom, aby EÚ niekoho vrátila do vojnou zmietanej krajiny. V prvom rade by Európa mala chrániť samú seba. Pokiaľ ide o utečencov, ktorí naozaj utekajú pred vojnou, tak sa pozrime odkiaľ utekajú. Veď drvivá väčšina týchto ľudí zo Sýrie sem prichádza cez Turecko, kde vojna ale nie je! Tak sa teda pýtam, sú to ľudia utekajúci pred vojnou alebo ekonomickí migranti?

Biztweet: Vnímate v našom regióne napätú atmosféru, riziko ultrapravicového extrémizmu a hrozby aj z tejto v súčasnosti nesledovanej strany?

Boris Kollár: Neznášam fašizmus, nacizmus a podobné prejavy extrémizmu. Áno, vidím tam určité riziká, avšak tie sú neporovnateľné s rizikami prijímania miliónov moslimov do Európy. Pár desiatok extrémistov zvládneme, ale tento nájazd nie.

Biztweet: Hovoríte, že chcete Slovensko chrániť aj zvnútra. Čo sú najväčšie hrozby vo vnútri Slovenska?

Boris Kollár: Ľudia prijali za štandard veci, ktoré nesmú byť štandardom. Kradnúť, klamať, korumpovať a zotročovať bežných občanov. Túto krajinu ovládajú finančné skupiny a oligarchovia, ktorí si podelili sféry vplyvu a bačujú si od buka do buka. Bežný občan je len obeťou, ktorá sa musí na toto bezbrehé plienenie pozerať. Toto musíme zastaviť a nastaviť pravidlá tak, aby platili rovnako pre každého.

--

Čítajte aj: 

Eurokomisárka Jourová pre biztweet: Bojujeme proti radikalizácii mladých ľudí

Česká ombudsmanka pre biztweet: Je smutné, že sa tak dlho nechávame ovládať predsudkami

Igor Šarmír: Obchodná dohoda s USA poškodí malé firmy

Lucia Žitňanská pre biztweet: Štefan Harabin bol najsilnejší za prvej vlády Roberta Fica

--

Biztweet: Mnohí na váš účet žartujú, že je od vás dosť farizejské hovoriť o rodine, pričom sám ste ich mal niekoľko, čo nie je v súlade s predstavou konzervatívnej rodiny, akú pozná hlavne vaša cieľová skupina voličov. Čo by ste im odkázal?

Boris Kollár: Pozrite sa, vyrastal som bez otca, ktorý na nás kašľal. Vždy som chcel mať veľkú rodinu a veľa detí. Povedzme si úprimne, ktorá žena by mi dala deväť detí? Tak som to vyriešil po svojom. Svoje deti milujem a venujem im všetok svoj voľný čas. Sú pre mňa zmyslom života.

Biztweet: Aký je váš súčasný stav majetku, znamená vstup do politiky koniec podnikania?

Boris Kollár: V exekutíve vo svojich firmách už nie som niekoľko rokov. Samozrejme, že občas musím urobiť rozhodnutia z pozície vlastníka firiem. Ale moje firmy riadia ľudia, ktorí majú moju dôveru. Niektorí pre mňa pracujú už skoro 20 rokov.

Biztweet: Chcete sledovať príklad Andreja Babiša v Českej republike?

Boris Kollár: Chcem pomôcť slovenským rodinám.

Biztweet: Prikláňate sa k spolupráci s pravicovými, alebo ľavicovými politikmi?

Boris Kollár: Chcem spolupracovať najmä s občanmi tejto krajiny a pracovať pre občanov tejto krajiny. Samozrejme som sa vždy cítil ako pravičiar, ale v tejto dobe hovoriť na Slovensku o pravici či ľavici je nezmysel. 

 

 

 

Fotozdroj: Facebook Sme Rodina