Lacnejšie sa Slováci ešte nikdy nezapredali

Slovensko je hokejová krajina. Tento šport je pre ňu významnejší než ľudské životy. Aspoň tak sa dá vyložiť súčasné dianie okolo hokejového Slovana

Slovensko je hokejová krajina. Tento šport je pre ňu významnejší než ľudské životy. Aspoň tak sa dá vyložiť súčasné dianie okolo hokejového Slovana.

„Po nedávnej oficiálnej návšteve premiéra Roberta Fica v Moskve sa situácia obracia k lepšiemu. Je nádejnejšia, veci sa pohli správnym smerom, ale na definitívu si ešte musíme počkať. Každou minútou robíme všetko pre to, aby sme zreálnili možnosť pokračovať v KHL,“ vyjadril sa k novovzniknutej nádeji generálny manažér klubu Maroš Krajči.

Ako to celé vzniklo? Slovenský premiér počas návštevy v Moskve prosíkal Vladimira Putina, aby zadlženému Slovanu k zotrvaniu v KHL dopomohol. Pre hlavu oligarchickej krajiny to nie je nič nemožné. Iba zdvihol telefón a o skrachovaný klub tunelovaný Jurajom Širokým majú odrazu záujem ruskí sponzori.

Trhová triezvosť, či realita sa bez problémov ohnú a je možné, že Rusi zadotujú stratové účinkovania Slovana Bratislava v kontinentálnej lige.  Prečo nie. Tri roky som za to platil ja z daní, teraz nech to zatiahnu ruskí Putinovi prisluhovači.

--

Čítajte tiež:

Kiska je rocková hviezda a Fico prepadák. Sociálne siete žijú vlastným životom

Zbrojárska horúčka začala. Kto z nej vyťaží?

Vo vzduchu cítiť deväťdesiate. Mečiar hlavy neopustil

Slováci aktivizujú dobrovoľných vojakov. Štát plánuje aj nové nábory

Babiš přebuduje politiku. Rozvědkou a korupčními politiky 

Fico zase pomohol ruskému kamarátovi. Beljajev ale ľudí poslal na dlažbu

Referendum o rodine je nedôstojnou pripomienkou slovenskej malichernosti

Presstitútky a útok CIA na Charlie Hebdo

--

Temnejšou stránkou súčasnej situácie je ale cena, ktorú za hokejové radovánky zaplatilo slovenské renomé. V dobe, kedy ruské vojenské jednotky páchajú medzinárodné zločiny a vraždia obyvateľov krajiny, ktorá nesusedí len s Ruskom, ale aj Slovenskou republikou, premiér slúži ako klaun pre ruskú propagandu.

Zatiaľ čo slovenských novinárov ignoruje, ruským dáva s radosťou rozhovory, v ktorých prízvukuje, akým zlom sú protiruské sankcie a napadá politiku Európskej únie. Tesne po tom, čo ruská štátna televízia vysielala dokument o tom, ako musela pri „oslobodení“ Československa v roku 1968  bojovať so zlými Čechoslovákmi, ktorí na nich nevďačne strieľali a osloboditeľov vraždili, Robert Fico podával ruky ruským papalášom, čím potvrdzoval, že Slovensko vlastný názor nemá.

Okrem toho, že premiér úspešne orodoval za súkromne vlastnený hokejový klub však jeho návšteva dopadla totálnym fiaskom. Nič z vážnych požiadaviek, za ktoré chcel premiér dôstojnosť národa zapredať nepresadil. Energetika, či obchodná spolupráca ostala na bode mrazu. Slovensko iba zahralo malú rolu vo veľkej ruskej propagande a zahraničným partnerom vyslalo trápne gesto o tom, že sa mu nedá veriť.  

 

 

Tomáš Lemešani

Fotozdroj: CC/wikimedia, hcslovan.sk