Ďalšia stavebná firma má problémy. Zvolenský Unios chránia súdy

Stavebná firma Unios zo Zvolena je v reštrukturalizácii. Súdy chránia viac ako sto zamestnancov.

Firma Unios, ktorá sa zaoberá hlavne rekonštrukciou a výstavbou obytných domov má problémy. Zadĺžila sa a teraz ju chránia súdy.

Návrh na konkurz firmy podala za nezaplatenú faktúru dodávateľská spoločnosť Unios Betón koncom minulého mesiaca. Okrem dodávateľov si svoju pohľadávku od stavebnej spoločnosti vymáha aj Sociálna poisťovňa, ktorá podľa dostupných dát eviduje zhruba 60 tisícový nedoplatok na odvodoch.

Unios, ktorý vznikol v roku 2010 stavia a hlavne rekonštruuje bytové domy. Okrem zákaziek v hlavnom meste sa venuje činnosti hlavne na strednom Slovensku, najmä vo Zvolene. Aktívna je aj v zákazkách pre štátnu správu, keď pracovala na niekoľkých projektoch pre Lesy Slovenskej republiky, či Ústav na výkon trestu.

 

 

Do problémov sa dostala, tak ako niekoľko ďalších slovenských stavebných firiem, okolo roku 2010. Tržby spoločnosti klesli medziročne podľa posledných dostupných údajov o 1,3 milióna eur a firma sa vlani prepadla do 160tisícovej straty.

Povolená reštrukturalizácia však v súčasnosti dáva Uniosu nádej. Ak svojim reštrukturalizačným plánom presvedčí veriteľov a uhradí hlavné záväzky, viac ako sto zamestnancov o prácu prísť nemusí.    

 

Čítajte tiež:

Minerálku Kláštorná zachraňuje nový investor

Nepomohli ani štátne peniaze. Minerálku Kláštorná chránia súdy

1470 eur im nestačí. Košickí železiari idú pochodovať za vyššie platy

Clubcard za vernosť? Tesco predáva dáta o nákupoch zákazníkov do zahraničia

Pred dvomi rokmi dostali od štátu 400 tisíc, napriek tomu družstvo v Neninciach krachuje

Petržalský projekt definitívne krachuje. Peniaze vymáha banka

Klampiari Colormetal končia a zatvárajú pobočky

Neziskovka, ktorá doplatila na obchod s Mojesejovou sa zachránila