Mýtus o trýznivom diktáte z Bruselu

Briti si na svoju národnú hrdosť siahať len tak nenechajú! Akonáhle sa eurokrati pokúsili učiniť prietrž ich tradičným britským párkom, na ostrovoch to vyvolalo patričnú vlnu rozhorčenia a odporu. Hrozilo, že kvôli reguláciám budú párky na pultoch figurovať pod označením „emulgované črievko s vysokým obsahom tuku“. Hoci táto povedačka je staršia než samotná EÚ, ešte vlani jej podľa prieskumov verilo šesť percent Britov. Darmo, farbisté príbehy utkvejú v ľudovej pamäti lepšie než suché štatistiky

Úsmevne chabé povedomie o reguláciách sa však poľahky môže obrátiť na existenčný problém. Napríklad v bode, keď na podobných mýtoch dokážete postaviť úspešné referendum o vystúpení krajiny z najväčšieho obchodného bloku na svete – ktorý svojim členským krajinám dokázal priniesť v histórii nevídanú mieru prosperity.

Brexitéri sa takto v predreferendovej kampani oháňali (okrem iného) tým, že Británia bude prosperovať viac, ak sa vymaní z trýznivého područia bruselských regulácií, ktoré ostrovnú ekonomiku neprimerane dusia.

Konfrontácia s realitou: Británia je v oblasti tovarov a služieb druhou najmenej regulovanou ekonomikou spomedzi OECD. Rovnako je na tom tamojší trh práce, ktorý patrí medzi najslobodnejšie v rámci klubu vyspelých ekonomík.

Iste, Británia môže po brexite z regulácií ešte ukrojiť a zapudiť napríklad kritizovanú Smernicu Európskej komisie o pracovnom čase. No bola by to naskrze odvážna vláda, ak by sa pustila vysvetľovať voličom, prečo im ruší (v Európe štandardný) nárok na štyri týždne plateného voľna ročne.

A hoci je pravda, že Brusel má miestami tendenciu ordinovať viac regulácie než je potrebné, najväčšie bremeno nakoniec pramení z britských zákonov. Podľa hodnotenia OECD ide špeciálne o domácu legislatívu upravujúcu územné plánovanie a využívanie pôdy. Dôsledky sú citeľné. Ťažkopádna domáca legislatíva spôsobuje, že výstavba nových obytných nehnuteľností v Británii dosahuje len polovičnú úroveň oproti 60. rokom – aj napriek rapídnemu nárastu populácie.

Čítajte aj ďalšie komentáre a analýzy:

Brexit stratených príležitostí. A desiatok miliárd eur

Peniaze za nič. Fíni testujú revolučný sociálny systém

Migranti nemajú šancu. Sociálny systém sme položili sami

Zároveň je dôvodom relatívneho nedostatku kancelárskych priestorov, a tým pádom aj vyšších cien za ich prenájom. To zas spôsobuje bolehlav firmám. Skrátka, členstvo v EÚ je pre Britániu len sotva prekážkou osekávania neprimeraného regulačného bremena.

A napokon nezabúdajme, že ak si chce Británia zachovať prístup k spoločnému trhu, podstatné európske pravidlá a štandardy musí rešpektovať aj ako nečlen. Zďaleka pritom nejde o mániu typickú pre diktátuchtivý Brusel.

Hoc by sa Británii podarilo úspešne zakúsnuť napríklad do rokovaní s USA, aktuálne pod taktovkou nepredvídateľných vrtochov Donalda Trumpa, stále by čelila rovnakému scenáru.

Každá obchodná dohoda na svete je totiž z veľkej časti práve o vzájomnom uznaní či harmonizovaní regulačných štandardov. Aby si obchodníci aj zákazníci na oboch stranách hranice dokázali udržať prehľad o kvalite produktov, ktoré kupujú.

Briti tomu neuniknú, nech sa už rozhodnú obchodovať s kýmkoľvek. Skrátka a dobre: tvrdenie, že Británia bude regulačne slobodnejšia, ak Úniu opustí, je… len ďalší z populárnych euromýtov.

 

Tomáš Púchly

Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, alebo kúpou predplatného