Foxconn bude v Nitre vyrábať nové produkty. Naberie ďalších ľudí

Juhokórejský elektrotechnický gigant Foxconn chystá zmeny v činnosti časti výroby v nitrianskom priemyselnom parku. Bude naberať nových pracovníkov.

Juhokórejský elektrotechnický gigant Foxconn chystá zmeny v činnosti časti výroby v nitrianskom priemyselnom parku. Bude naberať nových pracovníkov.

Priestory výrobnej haly Foxconnu v priemyselnom parku Nitra-Sever, kde sa vyrábali komponenty pre LCD obrazovky a prebiehala ich oprava prejdú zmenou. Stavebnými úpravami v nich investor chystá inštalovať dve nové výrobné linky, na ktorých sa bude vyrábať iná spotrebná elektronika.

Foxconn

Juhokórejský elektrotechnický gigant Foxconn chystá zmeny v činnosti časti výroby v nitrianskom priemyselnom parku.

 

Nové výrobné priestory budú potrebovať 160 nových zamestnancov. Oddelenie, ktoré prejde zmenami bolo novinkou len pred rokom. Súčasťou je aj detekčné a testovacie pracovisko. Nakoľko firma túto činnosť obmedzí nie je z projektovej dokumentácie zrejmé.

Čítajte aj:

Španielska Albea kupuje výrobcu obalov z Levíc

Brose naberie v Prievidzi až 2200 zamestnancov

Rusom slovenský biznis chutí

--

Foxconn prevzal nitriansky závod v roku 2010 od spoločnosti Sony, ktorá bola v problémoch. Spoločnosť Foxconn Slovakia v roku 2015 podľa údajov agentúry Finstat zvýšila zisk z 415 tisíc eur na 13,82 milióna eur a tržby jej narástli o 3 percentá na 1,17 miliardy eur. Firma na Slovensku zamestnáva podľa posledných údajov 826 ľudí.

 

 

Biz

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, alebo kúpou predplatného