Štátna tlačová agentúra predáva inzerciu Babišovho vydavateľstva

Česká tlačová kancelária predáva inzerciu pre Babišov portál. S inými médiami nespolupracuje

Agentúra ČTK predáva inzerciu portálu idnes, patriaceho do mediálneho impéria oligarchu a českého ministra financií Andreja Babiša. Priamo na vlastných stránkach v základnej ponuke ponúka zverejnenie PR správy na iDnes.

"Umiestnenie PR správy na stránkach iDnes: Trvalé zverejnenia článku na sdeleni.idnes.cz v akejkoľvek rubrike a hypertext na Praha.idnes.cz po dobu minimálne 3 dní celkom za 2.500 CZK bez DPH," uvádza ponuka štátnej kancelárie.

ČTK

Česká tlačová kancelária predáva inzerciu pre Babišov portál. S inými médiami nespolupracuje

 

Je pravdou, že ČTK pôsobí v rámci európskeho priestoru úplne unikátnym modelom, keď nie je odkázaná na štátne dotácie. Je však štátom zriaďovaná a riadená ľuďmi, ktorých volia politici.

"Spolupráca vznikla na základe dohody a funguje dobre. Táto služba je výhodná ako pre ČTK aj iDnes, tak hlavne pre zadávateľa tlačových oznámení, ktorí oceňujú možnosť rozšíriť svoje správy prostredníctvom serióznych médií k ďalším čitateľom. Ich ohlasy sú veľmi pozitívne. Spoluprácu s vydavateľmi aj v týchto smeroch ČTK ďalej rozvíja," hovorí Biztweetu hovorca ČTK Jan Weisser.

S inými vydavateľmi než Mafra Andreja Babiša však štátna agentúra nespolupracuje. Aj keď je financovaná z výnosov z predaja spravodajstva, nielen spolupráce, ale aj ponúkanie služieb súkromnej spoločnosti sú na hrane porušenia etického kódexu tlačovej agentúry.

 

Celý článok čítajte na Biztweet.cz

 

 

 

Biztweet

 

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454