Kaltenecker je v suchu. Dlhy zvládol

Okresný súd Košice I. schválil ukončenie reštrukturalizácie Pivovaru Kaltenecker. Zvládol všetky záväzky a funguje ďalej

Okresný súd Košice I. schválil ukončenie reštrukturalizácie Pivovaru Kaltenecker. Zvládol všetky záväzky a funguje ďalej.

Obľúbený pivovar Kaltenecker z Rožňavy je, zdá sa, v suchu. Súd schválil úspešné ozdravenie firmy, ktorá napriek rastúcej popularite už dva roky bojuje s dlhmi.

„Súd potvrdzuje reštrukturalizačný plán dlžníka: Pivovar Kaltenecker s.r.o. a ukončuje reštrukturalizáciu dlžníka,“ uvádza súdne rozhodnutie.

Obľúbený pivovar Kaltenecker z Rožňavy je, zdá sa, v suchu

 

Veritelia a súd uverili snahe a schopnosti pivovaru, známeho aj v zahraničných pivárských krajinách dlhy zaplatiť a postaviť sa znovu na nohy ešte v januári 2016.

Okrem súkromných veriteľov pivovar dlhoval, podľa agentúry Finstat, viac ako 20 tisíc eur štátnej zdravotnej poisťovni a Sociálnej poisťovni. Vedenie pivovarníkov však dotknutým subjektom ukázalo presvedčivý plán toho, ako sa z problémov dostať a dlhy splatiť.

Čítajte aj:

Veriteľ chce poslať pivovar Kaltenecker do konkurzu

Kaltenecker nechce prezradiť, kto ho vlastní. Skyside vystriedala schránka

Majiteľ Kláštornej a pivovaru Kaltenecker vstúpil do konkurzného konania

--

Ako už Biztweet informoval, bývalý investor pivovaru Kaltenecker – privátny fond Skyside z pivovaru vycúval. Zrejme preto, že sám čelí existenčným problémom.

Prázdne miesto v pivovare obratom obsadila spoločnosť Neel. Jej materská firma WESTPOINT HOUSE LTD je registrovaná na Britských ostrovoch. Ako biztweet zistil, za investormi stojí známa skupina právnikov a investorov, zaoberajúca sa oddlžovaním firiem HMG. Za Wespoint totiž vystupuje ako konateľ Dušan Šepela. Ten pracuje okrem HMG aj pre Slaviu Capital.

 

 

Red