Kotlebu pustil do parlamentu Fico. Slovensko hľadá hodnotovú identitu

Neonacizmus na Slovensku legitimizoval Fico. Aj po voľbách sa tvári, že je popieranie neonacizmu vecou názoru

 

Spokojný a s úsmevom. Takto sa tvári Robert Fico po parlamentných voľbách, v ktorých stratil 16 percent voličov.

Selanková nálada by ho však mala prejsť. Jeho vláda spôsobila Slovensku škody, ktoré sa budú napravovať veľmi dlho. Nemám na mysli len aroganciu, korupciu, deštrukciu podnikateľského prostredia a ignoranstvo, ktoré v parlamente zaviedli. Robert Fico ostane navždy politikom, ktorý spôsobil krízu hodnotovej identity Slovákov.

Premiér, ktorý na Slovensku vládol rekordne dlhý čas a v posledných štyroch rokoch vládol dominanciou, o ktorej sa iným premiérom kdekoľvek v civilizovanom svete môže iba snívať, prinavrátil do spoločnosti xenofóbiu a neonacizmus.

Ak po župnýh voľbách, v ktorých Marian Kotleba zaznamenal prvý úspech, vinil zo zlyhania pravicu, teraz by mal narovinu priznať, že rodina štrnástich fašistov bude v parlamente sedieť kvôli Ficovej neschopnosti.

Jeho vláda spravila takmer každodennými kauzami z rezignácie Slovákov podráždený odpor. Premiér na to naviac odmietol reagovať konštruktívne. Kampaň postavil krátkozrako na strašení migračnou krízou, pričom neostával vo vecnej rovine.

Demonštrácia stavania plota v Rusovciach, strašenie znásilňovaním na nitrianskej plavárni, či tlačovky ministra vnútra o zajatých teroristoch nemali so zdravým rozumom nič spoločné.

Rétoricky neprijateľné spojenia, ako boj proti Moslimom, bránenie právam menšín, legitimizovanie ruského vpádu na Ukrajinu, či nenávisť voči konkrétnym národom priniesol medzi Slovákov nie Kotleba, ale Robert Fico.

Občania, ktorí v nevedomosti sympatizujú s radikálnymi xenofóbnymi názormi dlho mlčali. Ficovo predvolebné nenávistné besnenie ich však presvedčilo, že neznášať rasu, vierovyznanie, alebo národnosť je nielenže normálne, ale aj správne.

Dnes je už bežné po krčmách počúvať reči o strieľaní Arabov, Ukrajincov, Američanov a politikov. Normálne a správne je aj hovoriť o tom, že Európska únia a NATO, ktoré Slovensko posunuli z područia diktatúry medzi civilizované štáty, Slovensko ničia. To všetko si navždy pripíše na tričko premiér s historickou popularitou.

Aby toho nebolo dosť, aj po voľbách pôsobí spokojne, Kotlebu nazýva politikom s radikálnymi názormi a nepripúšťa si žiadne chyby.

Na stráž Robert Fico!  

 

 

 

 

Tomáš Lemešani