Český developer chce v Košiciach zase stavať. Vedľa Steel Arény

Spoločnosť CTR Group spúšťa povoľovací proces projektu Business Centre Košice III. Vedľa hokejového štadióna Steel Aréna chce stavať byty, obchody aj kancelárie

Spoločnosť CTR business centre III., ktorá je dcérou CTR Group podala na ministerstvo životného prostredia projekt novej stavebnej činnosti, v ktorej predpokladá s výstavbou budovy uprostred centra Košíc.

Podľa údajov v dokumente EIA, chce investor na mieste autosalóna a reštauračných priestorov vybudovať administratívne priestory, byty aj obchody. Presné parametre projektu spoločnosť ešte neprezrádza. O rozsahu projektu však svedčí odhad, ktorý ráta so 128 bytmi v bytovej časti, či parkovisko s takmer 500 parkovacími mestami. Maloobchodná časť by mala byť veľká 3752 metrov štvorcových a administratívna 4858 metrov štvorcových. Investície odhaduje CTR Group na 28 miliónov eur.   

„V centre metropoly východného Slovenska pripravujeme novú polyfunkčnú budovu "Business Centre Košice III". Projekt ponúkne okrem zaujímavých bytových plôch tiež kancelársku a maloobchodné časť vrátane podzemných garáží pod celou budovou. Maloobchodný časť je určená pre supermarket a autoservis,“ uvádza samotná spoločnosť. Časť prevádzok fungujúcich vedľa Steel Arény tak bude pokračovať aj po realizácii projektu. Jej začiatok firma plánuje na budúci rok a kolaudáciu už v roku 2018. 

V Košiciach už CTR Group v minulosti dokončila administratívny komplex Business Centre Košice I a II s celkovou komerčnou plochou 18 000 m2 na prenájom. V tomto roku 2016 začala výstavba rozsiahleho rezidenčného projektu Rezidencia pri radnici s takmer 400 bytmi na predaj aj prenájom a komerčnými priestormi. V Bratislave CTR Group  pripravuje rezidenčný projekt Karlova Ves.

Čítajte aj:

Ivo Valenta: Na Slovensku sa rozhliadam po ďalších príležitostiach

ThyssenKrupp stavia v Maďarsku fabriku na autodiely za sto miliónov

Kellner testuje lieky na tisícoch pacientov. Pracuje na desiatke liekov

--

Majiteľom spoločnosti CTR group je Jiří Muška. Má zhruba 1300 zamestnancov a postavila aj  269 nájomných bytov v Prahe na Albertove, či rezidenčný projekt v rakúskom Grazi.

Na Slovensku Muška vlastní aj Východoslovenské stavebné hmoty. Spoločnosť prevádzkuje osem betonární, tri štrkovne a cementáreň.