Legendárny koncert na víkend: Precíťte to s Hooverphonic

Orchestrálne prvky, dokonalý spev, skvelé texty a hudba do tanca i na posluch. To Vás pri kapele Hooverphonic neminie

Orchestrálne prvky, dokonalý spev, skvelé texty a hudba do tanca i na posluch. To Vás pri kapele Hooverphonic neminie. 

Hoci kvalita záznamu tohto vystúpenia nie je dokonalá, pre referovanie formy kapely a aktuálnej speváčky sme spravili výnimku. Naviac podanie dostane do tranzu viac ako akákoľvek chladná štúdioka. Iris festival a skvelí Hooverphonic:

 

Profil:

Sú traja. Volajú sa Geiko Arnaert, Raymond Geerts, Alex Callier. Nič vám to nehovorí? Tak to skúsim inak. Sú z Belgicka, dohromady si hovoria Hooverphonic a v štúdiu a na pódiách tvoria zvukomalebný gitarový trip - pop, značne podporený sláčikmi.  

Alternatívny retro-popový muzikál naživo

Pod menom Hoover nahrali album a New Stereophonic Sound Spectacular a škatulkáři si naň môžu s pokojom prilepiť označenie trip - hop. To ešte naspievala Lesja Sadonius, ktorú od druhého albumu nahradila Geiko. Pomenovali ho 'Blue Wonder Powder Milk' a pretože sa výrobcom vysávačov nepáčilo, že kapela používa rovnaký názov ako oni, rozšírili si meno na Hooverphonic.

Nasledovala doska'The Magnificent Three', doska ktorá ich najviac katapultovala do povedomia širokej hudobnej verejnosti. Na nej si nezáväzne zakoketovali s popom a urobili to, čo preslávilo napríklad Morcheebu. Spojili svoje hudobné korene s ľahko prístupnými hudobnými postupmi. Kým prvého aj druhého albumu sa celkovo predalo asi sto päťdesiat tisíc kusov (spolu teda tristo tisíc), u'The Magnificent Three' to bolo 100 000 kusoc už po dvoch mesiacoch od vydania.

--

Pozrite si aj:

Legendárny koncert na víkend: Prejde do duše a prezradí intímne tajomstvá

Legendárny koncert na víkend: Johny Rotten na dôchodku

Legendárny koncert na víkend: Halucinogénny rock od Mars Volta

Legendárny koncert na víkend: Zimomriavky na chrbte s Portishead

--

Posledný album'Jackie Cane' (nepliesť s rovnomennou pesničkou z tretieho albumu) je celý koncipovaný ako príbeh speváčky rovnakého mena - keďže táto postava Alexa Callier (ktorý je mimochodom niečo ako boss Hooverphonic) už nejaký piatok fascinuje. Väčšinu skladieb napísal on a posun oproti predchádzajúcim doskám je silne poznať. 

V roku 2008 oznámila Geike Arnaert, že na konci roku skupinu opustí. Jej náhradou sa stala v roku 2010 Noémie Wolfs.

 

Vaše tipy na legendárne koncerty posielajte na marketing@biztweet.eu