V Štúrove postavia zlievareň. Prinesie desiatky miest

V Štúrove postaví investor zlievareň vyrábajúcu polotovary pre automobilový priemysel

V Štúrove postaví investor Biologistic zlievareň vyrábajúcu polotovary pre automobilový priemysel.

Spoločnosť Biologistic chce novú zlievareň situovať v Priemyselnom parku Štúrovo. „Činnosť sa bude skladať z objektu výrobno-skladovacej haly s administratívnou časťou o rozlohe 17 690 m2, 90 parkovacích státí a súvisiacej dopravnej a technickej infraštruktúry. V závode bude dochádzať k zlievaniu, tvarovaniu a úprave kovov,“ uvádza Biologistic v projektovej dokumentácii posudzovanej nitrianskym okresným odborom životného prostredia.

Práve tento úrad odsúhlasil projekt investora a ten smeruje k realizácii. Začať s výstavbou novej haly chce firma Biologistic hneď. Výroba by mala byť plne pripravená v roku 2017. „Účelom navrhovanej činnosti je zabezpečiť výrobu a skladovanie odliatkov z tvárnej zliatiny. Realizácia činnosti je plánovaná v dvoch fázach, prvá fáza sa vzťahuje na ročnú produkčnú kapacitu 5 000 t, v druhej fáze bude produkcia navýšená na 15 000 t,“ uvádza firma v projekte.

--

Čítajte tiež:

Projekt vo Veľkej Ide dostal zelenú. Energyco môže investovať

HBM Pharma rozširuje výrobu. Naberie aj ľudí

V Prievidzi postavia liehovar. Dostal zelenú

Miesta za peniaze. Sungwoo Hitech Slovakia žiada dotácie

Developer predstavil plány na nové obchodné centrum

--

Nový objekt zaberie v priemyselnom parku plochu 17 690 m2. Projekt prinesie aj desiatky pracovných miest. Firma totiž ráta s trojzmennou prevádzkou.

Pozemok sa nachádza v zastavanom území mesta. Z každej strany je ohraničený existujúcim priemyselným areálom, kde fungujú viaceré priemyselné spoločnosti. V blízkom okolí sa nenachádza obytná zástavba, najbližšou je zástavba rodinných domov na ulici.

Firma bude vyrábať polotovary pre automotive spoločnosti, ktorých zrejme v okolí Nitry vznikne pre plánovaný príchod automobilky Jaguar Land Rover niekoľko.