Prezident tají čo robí doma v Poprade. Lieta tam za štátne

Andrej Kiska lieta domov vládnym špeciálom. Nechce prezradiť čo v Poprade robieva

Prezident z Popradu lietava vládnym špeciálom opakovane na víkend do Popradu. Andrej Kiska však odmieta tvrdenia o tom, že ide o súkromné lety. Akú prácu opakovane cez víkend pod Tatrami vykonával, ale nechce povedať.

„Prezident máva aj neoficiálny pracovný program, sú to napríklad stretnutia s premiérom, alebo ministrami, rozhovory pre médiá, štúdium množstva zákonov, ktoré mu prichádzajú na podpis z Národnej rady, stretnutia s veľvyslancami, alebo podnikateľmi, stretnutia so zástupcami mimovládnych organizácií, stretnutia s regionálnymi politikmi a množstvo ďalších povinností,“ pokúša sa vysvetliť hovorca prezidenta Roman Krpelan.

 

 

Tento program vraj kancelária prezidenta nezverejňuje. Podľa slov Krpelana, bez ohľadu na to, či ide o Poprad, v ktorom prezident býva a má rodinu. „Samozrejme, časť neoficiálneho programu sa odohráva aj mimo Bratislavy, nie je dôvod spomínať výhradne Poprad, prebieha po celom Slovensku," hovorí Krpelan.

 

Čítajte tiež: Andrej Kiska pre Biztweet.eu: Nie som si vedomý žiadnej chyby

 

Hovorcovi prezidenta sme navrhli aspoň naznačiť o aký typ pracovného stretnutia v Poprade ide. Veď, keďže údajné pracovné pobyty prebehli v minulosti, náznak charakteru práce, ktorú tam Andrej Kiska robil by nijak neohrozil jeho bezpečnosť. Vyriešilo by to naviac polemiky o prezidentovom zneužívaní peňazí daňových poplatníkov. „Vzhľadom na to, že išlo o neoficiálny program, nie je možné ho zverejniť s ohľadom na tretie strany,“ aj tak odmietol komentovať Roman Krpelan.

Peniaze na lety vládneho špeciálu pochádzajú z rozpočtu ministerstva vnútra. Tie zase zo štátneho rozpočtu, na ktorý sa skladajú daňoví poplatníci. Jeden spiatočný let do prezidentovho domova ich stojí takmer 5000 eur.

 

 

 

Čítajte viac:

Andrej Kiska pre Biztweet.eu: Nie som si vedomý žiadnej chyby

Biely kôň ovláda na Slovensku desiatky firiem. Robí pre HMG aj Slaviu Capital

Dvacetičlenný řád chce pozemky za miliardy. Restituce přinášejí spory

Praha plánuje napadnout JC Decaux. Kvůli nevýhodné smlouvě

Lekárnik mal aj tridsať percent z fiktívneho receptu. Zarážajúca výpoveď o praktikách lekárov a lekární

Transparentné financovanie? Armáda má zmluvy, ktoré zakazujú informácie o nákladoch

Biznis za vlasť. Spolky zahraničných Slovákov nie sú vždy len o národnej hrdosti